Какво е първоначално предложение за обмен (IEO)

   Първоначалното предлагане за обмен (IEO) е продажба на токени, контролирана от борса за криптовалута. IEO са достъпни за потребителите на борсата, въпреки че някои IEO могат да се провеждат в няколко борси. Точно като организации за суровини, IEOs позволяват на инвеститорите да получат нови криптовалути, набиране на средства за криптографски проекти.

Какво е първоначално предложение за обмен (IEO)?

Много хора в крипто пространството наричат ​​Initial Exchange Offerings следващата стъпка в еволюцията на ICO. Тъй като ICO не са регулирани и повечето от тях се оказаха измами, STO трябваше да бъдат решение. Въпреки това повечето STO остават ограничени от бавни и скъпи процеси и задушаващи регулации. IEO са средата, която се занимава с проблеми и от двете страни. Въпреки че подпомаганите от обмен ICO бяха нещо от известно време, IEO започнаха да набират популярност след пускането на Binance Launchpad в края на 2019г. Вече има над 50 IEO през 2019г., които събраха над 159 милиона долара, според ICObench.

IEO се опитват да популяризират само законни проекти, защото това поставя доверието на борсата на карта. Следователно процесът на проверка е по-задълбочен. Освен това не всяка идея успява да получи подкрепа от борса. Предложенията за обмен са по-достъпни от STO, които позволяват на почти всеки да участва свободно и да инвестира (с изключение на държави с регулаторни ограничения), а екипът за продажба на символи е по-малко вероятно да претърпи последствия от регулаторите, поради задължителни KYC/AML проверки, извършени от борсата.

По същество IEOs е друг начин за групово финансиране на различни стартиращи фирми за криптовалута, чрез борса за криптовалута, която действа като посредник. С помощта на крипто обмен проектите успяват да получат значително по-голяма експозиция, интерес и доверие. След успешно IEO, издателите на токени плащат такса за листване заедно с договорено количество токени за използване на услугите на платформата IEO. Скоро токените са изброени на борсата, където инвеститорите могат да получат незабавна ликвидност.

Характеристики на първоначалното предложение за обмен (IEO)

Подобно на ICO, първоначалните предложения за обмен имат ограничено количество монети, предлагани за фиксирана цена, ограничения за минимални и максимални токени, налични за закупуване на един потребител и специални приети криптовалути.

Въпреки това, за разлика от ICO токените, IEO монетите вече са сечени преди масовата продажба. Освен това те влизат в борси няколко дни или седмици след IEO, което го прави по-удобен за инвеститорите (мигновена ликвидност). Процесът на IEO естествено включва посредник (платформата IEO), на който се доверява да обработва средствата. Това обаче служи и за повишаване доверието на инвеститорите в проекта, което липсва на повечето ICO.

Плюсове и минуси на IEO

По същество IEO са изгодни поради:

 1. Повишено доверие на инвеститорите. Инвеститорите не се занимават директно с екипа на проекта IEO, а с обмена, което го прави по-надежден и сигурен, в случай че нещата тръгнат на юг.

 2. Сигурност както за издателите на токени, така и за инвеститорите. Издателите на токени също печелят, тъй като IEO платформите управляват всички неща, свързани с регулациите, като задължителни KYC/AML проверки за всеки участник.

 3. Процес без триене. IEO платформите гарантират, че почти всеки, независимо от опита си в крипто пространството, може лесно да допринесе.

 4. Гарантирана борсова регистрация. IEO токените са изброени на борсата на IEO скоро след IEO.

 5. Премахване на измами. Проектните екипи на IEO не са нито анонимни, нито фалшиви, така че няма да изчезнат, след като съберат вашите средства.

 6. Ползи за проектите , като засилени маркетингови усилия от борсата, повече доверие, експозиция и интерес към проекта.

 7. Ползи за борсите , включително нови потребители, които се регистрират с тях само с цел закупуване и търговия с IEO токени.

 8. Предимства за притежателите на токени за обмен. Повечето борси използват IEO, за да добавят друг случай на употреба за своя собствен токен (ако имат такъв), което вероятно ще повиши стойността му.

Въпреки това, IEO също са обект на следните рискове и опасения:

 1. Неясни регулации и ограничения. Много държави въведоха ограничения или напълно забраниха ICO, което може да се отрази зле и на IEO. Въпреки че е малко по-различен звяр, основните принципи на IEO остават същите.

 2. Всички инвеститори трябва да спазват AML/KYC. Известно е, че общността на криптовалутите е пълна с хора, обсебени от поверителността, така че преминаването през процедурата AML/KYC може да е голямо не за някои.

 3. Манипулиране на пазара и концентрация на монети. Повечето IEO токени са изсечени предварително, така че винаги трябва да проверявате отново динамиката на разпределението и разпространението на токени, преди да инвестирате. Както екипът на проекта, така и борсата на IEO могат да запазят неоправдано голяма част от токени за себе си, което може да доведе до намеса в цените по-късно. Освен това не е тайна, че по-голямата част от борсите участват в „търговия с измиване“.

 4. Ограничен брой инвеститори. Имаше много оплаквания от инвеститори, че не всеки успява да закупи токени по време на IEO.

 5. Ботове. Има опасения относно ботове, които могат да бъдат програмирани да участват в IEO и да победят човешките инвеститори.

 6. FOMO. Не забравяйте да направите свое собствено проучване и сами да разгледате проектите и техните идеи. Както ръководителите на проекти на IEO, така и IEO платформите имат стимул да създадат възможно най-много реклама, за да продадат всички монети.

Как да участвате в IEO

В известен смисъл IEO правят още по-лесно участието за обикновен потребител. За разлика от ICO, не е нужно да изпращате средства към интелигентен договор, да проверявате адресите на транзакциите или да гарантирате, че вашата транзакция има достатъчно газ или такси, за да бъде обработена навреме.

Типичен IEO процес изглежда така:

 1. Намерете IEO, който искате да инвестирате.

 2. Трябва да се регистрирате на борсата и да потвърдите акаунта си, като преминете процедурата KYC/AML.

 3. Проверете криптовалутите, които можете да използвате, за да участвате в IEO, и ги депозирайте в акаунта си.

 4. Изчакайте да започне IEO и купете жетоните.

 

Разбира се, процесът може да не е толкова лесен, колкото е описан тук, тъй като всяка IEO платформа има свои методи за осигуряване на справедлив процес за всички потребители. Например, Binance Launchpad въведе базиран на лотария метод за разпространение на токени за Matic Network IEO!

Препоръчваме още:

Плюсове и минуси на биткойн Плюсове и минуси на биткойн Прочети повече
Men4Technologies&Innovations Men4Technologies&Innovations Прочети повече
Какво е средна стойност на поръчката? Какво е средна стойност на поръчката? Прочети повече
нагоре