Какво е евромонета (EUROC)

   Пуснат през юни 2022 г., Euro Coin (EUROC) е първата стабилна монета, която е 100% обезпечена с евро. Подобно на други стабилни монети, цената на EUROC се поддържа чрез резерви от фиатна валута, обезпечени в банкови сметки, регулирани от САЩ. Това помага да се поддържа „привързаността“ му към еврото и да се поддържа стойността му в точния паритет 1:1 спрямо еврото по всяко време.

Какво е евро монета

Евро монета (EUROC) е стабилна монета, емитирана от Circle Financial със стойност, която е обвързана с доминиращата валута на европейския континент, еврото. Всяка евро монета в обращение е обезпечена с едно евро, съхранявано в резерв в деноминирани в евро, регулирани от САЩ банкови сметки, а една евро монета винаги може да се обмени 1:1 за едно евро.

Това е първият стейбълкойн, чиито резерви са обезпечени с евро, използвайки същия модел като USD Coin (USDC), друг стейбълкойн, пуснат от Circle Financial. Основната разлика между двете е, че резервите на USDC вместо това се държат в щатски долари или еквиваленти. USDC беше изключително успешно стартиране за Circle. Повече от 55 милиарда долара в USDC са в обращение днес, което я прави четвъртата най-голяма криптовалута по пазарна капитализация.

Подобно на много други криптовалути, но особено стабилни монети, Euro Coin открива нови пътища за извършване на бързи и сигурни финансови транзакции през границите на ниска цена. Тъй като е обезпечен с евро, той ще позволи на фирми и физически лица на европейския пазар да правят и приемат плащания в местната си валута от всяка точка на света.

Стабилните монети предлагат редица различни предимства. Например предвидимостта на тяхната цена в сравнение с нестабилните монети ги прави особено привлекателни за онези, които се интересуват от криптовалута, но се възпират от характерните им ценови колебания. Стабилни монети като Euro Coin могат също така да осигурят на по-опитните потребители на крипто криптовалута подслон от нестабилността на пазара, позволявайки на потребителите да разменят монети, които са по-податливи на колебания в цените за стабилни монети, за да преодолеят бурята, без да изваждат своята криптовалута от пазара.

Препоръчваме още:

Видове URL грешки и пренасочвания Видове URL грешки и пренасочвания Прочети повече
Заплата в крипто – да или не? Заплата в крипто – да или не? Прочети повече
Стъпки за получаване на органични LinkedIn потенциални клиенти Стъпки за получаване на органични LinkedIn потенциални клиенти Прочети повече
нагоре