Как да създадете уеб сайт с дизайн за потребителите от Gen Z ?

Хората от различни възрастови групи имат различен потребителски опит (UX) в онлайн пространството. Никъде това не е по-очевидно, отколкото в навиците и предпочитанията на поколението Z (Gen Z) - хората, родени след 1995 година. Бизнесът трябва да гарантира, че дизайнът на уеб сайт ви привлича и ангажира това ново поколение потребители спрямо техните предпочитания.

Предлагаме ви 4 начина да създадете вашия уеб дизайн за потребители Gen Z:

Навлизайки в зряла възраст и започвайки работа Gen Z оказва огромно влияние върху цифрите в икономиката. Ето защо:

1. Мислете като Amazon и YouTube.

2. Изградете интуитивен интерфейс.

3. Оптимизирайте за мобилни устройства.

4. Създайте силно изживяване и брандирайте уеб сайта си.

Мислете повече като Amazon и YouTube, отколкото като Facebook.

Според скорошно проучване на Visual Objects, поколението Z предпочита YouTube и Amazon пред Facebook. Това е съществена информация за малкия бизнес и уеб дизайнерите, защото показва, че Generation Z дава приоритет на надеждността и функцията пред елегантен или модерен уеб дизайн. YouTube и Amazon доставят персонализирано и препоръчано съдържание. Например, началната страница на Amazon е изпълнена с персонализирани препоръки за продукти и видеоклипове.Тези препоръки правят преживяването по време на сърфирането лично и завладяващо - предназначено да задържа потребителите на уеб сайта възможно най-дълго.

Свързано изображение

Според доклад за 2018 г. от Salesforce, потребителите на уеб сайтове от Gen Z ценят персонализираните преживявания, дори ако това означава предоставяне на лични данни.

Потребителите от поколението Z избягват уеб сайтове с изскачащи прозорци - функция, която Amazon и YouTube не предлагат. Изскачащите прозорци дразнят поколението Z повече от потребителите от всяко друго поколение, според проучването Visual Objects. Когато планирате дизайна на уеб сайта си, заложете на надеждността над естетиката. Вместо да поставяте скрито съдържание или да се опитвате да предложите марката си с изскачащи прозорци, персонализирайте съдържание, за да предвидите какво всъщност интересува вашите потребители.

Заложете на изчистен и интуитивен интерфейс
Екстравагантен уеб дизайн и специални анимации не са приоритети за потребителите от Gen Z.

Вместо най-важна за тях е функционалността или възможността да изпълнят това, което ги кара да посещават вашия уеб сайт.

За да отговаряте на тези предпочитания, трябва да разполагате с:

- Функционален дизайн;
- Интуитивна структура на навигацията;
- Бърза скорост на зареждане.

Популярните тенденции в уеб дизайна включват намаляване на цветовете и символите, използвани за обозначаване на връзки и интерактивно съдържание. YouTube е отличен пример. Вместо цветове и анимация, YouTube представя списък на видеоклипове на бял фон с червени бутони, показващи на потребителите къде могат да се абонират за повече от желаното съдържание. Този опростен дизайн прави навигацията лесна и удобна за потребителите.Gen Z предпочитат „чисти“ уеб сайтове без излизшно струпване на ненужни подкани.

Свързано изображение

Всеки потребител би напуснал уеб сайта ви завинаги, ако се зарежда бавно или има налична страница с грешки. Ако искате по-бърз сайт, избягвайте изскачащи прозорци или претоварване на страниците със съдържание или функции с тежки скриптове. За да тествате скоростта на уебсайта си, докато разработвате неговия дизайн, използвайте Google PageSpeed ​​Insights. Консултирайте се с уеб дизайнер, за да научите най-добрите практики за намаляване времето за зареждане на страницата ви.

Оптимизирайте за мобилни устройства
Потребителите на Gen Z разчитат на мобилните си устройства за онлайн сърфиране. За да отговаря на това поведение, уеб сайта на вашия бизнес трябва да бъде оптимизиран за всички мобилни устройства, за да гарантира, че бранда ви е достъпен независимо от големината на екрана на дадено устройство. Респонсив дизайнът на сайт ви помага и на вашата SEO оптимизация, като се има предвид, че Google индексира мобилните сайтове като основна версия на уеб сайт. Ако не оптимизирате сайта си за мобилни устройства, това може да доведе до по-бавни времена на зареждане на страниците или неправилно конфигурирано съдържание.

Свързано изображение

Брандирайте уеб сайта си
От съществено значение е хората да разпознават вашия бранд. Уверете се, че дизайнът на уеб сайта ви е в еднакъв стилс с всичките ви фирмени канали в социалните медии. Когато създавате бранда си, помислете за включване на елементи, на които потребителите на Gen Z дават приоритет при вземане на решение за покупка, като например:

● Социална отговорност

● Разнообразие и приобщаване

● Видео съдържание

Инвестирането в стабилно присъствие в социалните медии също е лесен начин малките предприятия да се запознаят с потребителите на Gen Z там, където се намират - по-специално в Instagram, YouTube и Snapchat. Според данни от проучването на Euclid Analytics, 45% от потребителите на уеб сайтове от поколението Z основно намират нови брандове в Instagram. Установяването на последователен имидж на бранда в цялостното ви онлайн присъствие запазва разпознаването на марката и определя вашата компания като автентична и надеждна.

Резултат с изображение за generation z design

Нека да обобщим, че за да спечелите и задържите потребителите от Gen Z на вашия уеб сайт, първо трябва да се вдъхновите от Amazon и YouTube - уеб сайтовете, които потребителите, родени след 1995г. посещават най-много. След това създайте изчистен, интуитивен дизайн, който е оптимизиран за множество канали и мобилни устройства. Вземете ясен и директен подход с добре организирана и ясно структурирана навигация и избягвайте досадните функции като изскачащи прозорци и банер реклами.

 

Ако имате въпроси относно брандирането на уеб сайта си или искате да подобрите сегашния си дизайн не се колебайте да ни изпратите своето запитване тук, за да ви помогнем да следвате тези 4 стъпки, съобразявайки уеб дизайна си с предпочитанията на потребителите на Gen Z.

За още съвети може да прочетете блог статията ни 6 съвета за подобряване на брандирането на Вашия Уеб сайт .

Свързано изображение

 

Препоръчваме още:

7 начина, с които можете да намерите нови идеи за съдържание във вашия блог 7 начина, с които можете да намерите нови идеи за съдържание във вашия блог Прочети повече
5 типа доказано цифрово съдържание, което ще увеличи приходите ви през 2021 година 5 типа доказано цифрово съдържание, което ще увеличи приходите ви през 2021 година Прочети повече
9 съвета за изумителни имейл бюлетини 9 съвета за изумителни имейл бюлетини Прочети повече
нагоре