Как да създадете лого в 6 лесни стъпки !

1. Определете идентичността на вашият бранд!

Вашето лого трябва да се основава на идентичността на вашия бранд. Това означава, че ще трябва да разберете мисията и визията на вашия бизнес, преди да започнете да проектирате логото си. Вашата мисия и визия отговарят на въпроси като какво прави вашият бизнес и защо, какви са вашите цели като бизнес и какви проблеми се надявате да разрешите. Отделянето на време за очертаване на вашата мисия и визия ще ви помогне да създадете лого, което да съответства на вашият бранд така, че няма да се налага да го преосмисляте след една година.Когато работите през този процес, наистина ви помага да имате списък с думи, които описват вашият бранд, предимствата, които предлагате, и как искате клиентите ви да се чувстват към вас. След като имате списък с думи, ще създадете списък със символи и фигури, които улавят думите, които вече сте записали. Оттам нататък помислете за цветовете, които се съчетават с тези думи, символи и чувства.След като тази стъпка е завършена, вие вече сте далеч в процеса на проектиране на лого, което идеално пасва на вашият бранд.

 

2. Вдъхновете се!

В тази стъпка ще надградите това, което вече сте направили в стъпка 1, като този път търсите конкуренти и други брандове за вдъхновение за дизайна. Обърнете внимание на логата, които наистина привличат погледа ви, и отбележете какво ви харесва в тях. Какви видове лога ви харесват най-много? Кои са цветовете, които привличат вниманието ви? Какво ви казва логото за марката? Най-важното е как можете да внесете тези качества в собствения си дизайн на лого?

 

3. Взривяващ проект!

Сега е време да обмислим някои идеи за лого. Не се притеснявайте да създадете гениално художествено произведение. Дори и да не сте велик художник, можете да изработите основите на дизайна си на хартия. Прегледайте списъка и чертежите, които сте създали в стъпка 1, заедно с прозренията, които сте събрали от логата, които сте разгледали в стъпка 2, и просто оставете ума си да работи на воля. Все още не се притеснявайте за цветовете, просто рисувайте.Препоръчваме да започнете с прости форми и да надграждате върху тях, за да създадете по-сложно лого. Можете да припокривате прости фигури, за да създадете контури на по-големи, по-интересни фигури (ако някога сте взели един клас по рисуване, това трябва да е познато). След това можете да изтриете секции, за да използвате отрицателно пространство и да видите как това променя външния вид и усещането на вашия дизайн. На този етап можете свободно да играете и да видите какво ще излезе.

 

4. Намерете софтуер за дизайн на лого!

Ако не изберете агенция за графичен дизайн, за да проектирате вашето лого, ще трябва да намерите софтуер за дизайн на лого. Имате няколко различни възможности за избор. Препоръчваме ви да намерите софтуер, който създава изображения с висока разделителна способност, които няма да загубят яснота, докато преоразмерявате и редактирате. Ще ви трябва и софтуер за дизайн на лого, който използва векторни файлове (.ai, .eps и .svg са най-често срещаните).

 

5. Изберете вашите цветове!

След като сте избрали дизайн на лого, е време да добавите малко цвят. Adobe Create предлага следните препоръки:

  • Започнете дизайна на вашето лого в черно и бяло.
  • Искате логото да бъде това, което хората помнят.
  • Използвайте цветове, за да се откроите.
  • Не избирайте същите уморени цветове, които използват всички останали във вашата индустрия.
  • Изберете цветова палитра, която да ви отличава от вашите конкуренти.
  • Помислете къде ще се показва вашето лого.
  • Някои цветове не изглеждат еднакво между материалите за печат и онлайн маркетинга.
  • Намерете цветова палитра, която няма ярки вариации.

 

6.Честито! Завършихте дизайна на вашето лого.

След като проектирате логото си, приберете го и не го гледайте известно време. Дайте на очите и мозъка си време да го забравят малко - дори един час е по-добре от нищо. Когато се върнете към него, премахнете всичко, което не отговаря на вашите дизайнерски цели, и усъвършенствайте дизайна си. След това накарайте някой друг да го разгледа и да включи тези бележки, преди да финализирате дизайна на вашето лого и да го споделите със света.Сега знаете как да проектирате лого, което всъщност ще изглежда добре! И, както можете да видите, проектирането на солидно лого, което ще остане с бранда ви в продължение на години, не е нещо, което да се вземе с лека ръка. Започнете, като наистина помислите какво искате да каже вашето лого за вашият бранд и проучете какво  има вече там. Докато преминавате през описаните тук стъпки, ще промените решението си и ще направите промени няколко пъти - това е добре. Всъщност ние го насърчаваме! Докато редактирате и усъвършенствате логото си, ще разкриете най-доброто лого за вашият бранд, с което можете да се гордеете и да показвате на вашия уебсайт.

Препоръчваме още:

Нуждае ли се вашият бизнес от маркетингова агенция? Нуждае ли се вашият бизнес от маркетингова агенция? Прочети повече
10 практични начина да развиете бизнеса си с дигитален маркетинг през 2021 година! 10 практични начина да развиете бизнеса си с дигитален маркетинг през 2021 година! Прочети повече
5 актуализации на Instagram, които трябва да проверите 5 актуализации на Instagram, които трябва да проверите Прочети повече
нагоре