Как да създадете клиентска стойност?

Създаването на стойност за клиента е ключът към успеха за всяка марка за електронна търговия. Точно както фермерът трябва да подхранва културите за успешна реколта, марката за електронна търговия трябва да подхранва клиентите, за да ги накара да се връщат.

Какво е клиентска стойност

Стойността на клиентите стимулира реализациите и задържането, тъй като хората са по-склонни да се ангажират с бизнеси, които отговарят на техните нужди или осигуряват положително изживяване. Отнася се за цялостната полза, която клиентите получават от взаимодействието с вашия бизнес за електронна търговия, като удобство, висококачествени продукти, отлично обслужване на клиенти и др. Създаването на стойност за клиентите е свързано изцяло с удовлетворяването на нуждите на вашите клиенти и осигуряването на изключително изживяване, което ви дава конкурентно предимство пред подобни марки. Ето няколко съвета за създаване на стойност за клиента:

  • Имайте ясно разбиране за вашите целеви клиенти

Първата стъпка към създаването на клиентска стойност е ясното разбиране на вашата целева аудитория. Знаейки на кого продавате и какво искат, ще ви помогне да създадете подходящо съдържание и продукти, които отговарят на техните нужди. За да получите представа от какво се нуждаят или очакват вашите купувачи, проучете демографските данни на потенциалните клиенти, като възраст, пол и местоположение.

  • Осигурете персонализирани изживявания

Персонализирайте вашия уебсайт и съдържание, така че да резонира с всеки потребител. Направете това, като събирате данни за клиенти и използвате тези прозрения, за да приспособите оферти и съобщения към точните хора. Персонализирането помага на клиентите да се чувстват по-ценени и оценени, защото показва, че разбирате техните нужди и предпочитания.

Например, можете да препоръчате подобни или допълващи се продукти на клиенти въз основа на минали покупки. Тази инициатива отразява вашето разбиране за покупателното поведение на клиента, показва преднамереност и допринася за увеличаване на продажбите.

  • Осигурете отлично обслужване на клиентите

Бъдете на разположение и отзивчиви към запитванията или оплакванията на вашите клиенти и се уверете, че взаимодействието им е безпроблемно. Доброто обслужване на клиентите говори много за вашата марка и със сигурност ще създаде положително впечатление. Ако клиентите имат въпрос, преди да направят покупка, трябва да го отговорите бързо и учтиво. Тази бързина ще им покаже, че вашата марка е внимателна и надеждна, което може да доведе до успешно преобразуване. По същия начин, ако отзивите на клиентите за даден продукт са отрицателни, отделете време, за да разберете проблемите им и да намерите задоволително решение - това ще ги накара да се почувстват искрено оценени и може дори да помогне за изграждане на лоялност на клиентите.

  • Доставяйте качествени продукти

Уверете се, че всички ваши продукти отговарят на най-високите стандарти за качество, така че клиентите да могат да разчитат на вашата марка за надеждни покупки. Качествените продукти насърчават доверието и удовлетвореността на клиентите, което води до повторни покупки. Да кажем, че продавате модни аксесоари. Уверете се, че артикулите са с добро качество и използвайте подходящи материали, така че да издържат по-дълго на рафта и при клиента. Тази прецизност не само ще създаде стойност за клиентите, но също така помага да се сведат до минимум връщанията и възстановяването на средства.

  •  Уверете се, че вашите продукти са рентабилни

Клиентите обичат да получават добра сделка, така че не забравяйте да предлагате конкурентни цени за вашите продукти. Достъпните продукти означават, че клиентите могат да закупят повече артикули, без да развалят банката. В същото време не забравяйте, че рентабилността не винаги се равнява на ниски цени - това означава различни неща за различните целеви аудитории.

  • Фокусирайте се върху потребителското изживяване

Лесната навигация, функционалността за търсене и бързото време за зареждане трябва да се имат предвид при създаването на страхотно потребителско изживяване за клиентите. Фокусирането върху потребителското изживяване дава на клиентите приятно и безпроблемно пазаруване. Когато клиентите посетят вашия уебсайт , приложение или магазин, те трябва да могат бързо да намерят това, от което се нуждаят, и да завършат покупката си без проблеми. Когато е възможно, използвайте функции като филтри или опции за сортиране, за да улесните откриването на продукта, и обмислете предлагането на опции за бърза доставка или безплатна доставка, за да направите пазаруването по-приятно.

Например, марка за грижа за кожата може да създаде персонализиран тест, така че новите клиенти да могат лесно да намерят своя тип кожа и идеалните продукти. Или магазин за дрехи може да предостави полезни таблици с размери, така че клиентите да знаят правилните размери за покупка. Тези функции със сигурност ще накарат клиентите да се почувстват ценени, тъй като показват, че разбирате техните нужди и предприемате стъпки, за да им се погрижите.

  • Оценете текущото си предложение за стойност

Оценяването на вашето текущо предложение за клиентска стойност е критична стъпка към подобряването му. След като анализирате какво правите правилно или грешно, можете да идентифицирате области с възможност за подобрение.

Вашите продукти актуални ли са? Вашият уебсайт лесен ли е за навигация?

Имате ли достатъчно възможности за доставка? Отговарянето на тези въпроси и извършването на подобрения, където е необходимо, може да помогне за създаването на по-приятно клиентско изживяване, което води до увеличени реализации и задържане.

Да кажем, че продавате продукти за открито. Бихте могли да предложите уроци, прегледи на продукти и съвети как да използвате елементите безопасно. Тези части от съдържание ще покажат на клиентите, че сте осведомени, ще подчертаят стойността на вашия продукт и ще ги направят по-вероятно да купуват от вашата марка.

  • Стимулирайте клиентите

Предоставянето на стимули като отстъпки, безплатна доставка или програми за лоялност може да накара купувачите да се почувстват оценени, като впоследствие подобри стойността на целия живот на клиента (LTV) . Тези стимули показват на купувачите, че сте готови да изминете допълнителната миля, за да им предоставите страхотно изживяване, което може да помогне за увеличаване на реализациите и задържането на клиенти.

Спечелете лоялни клиенти, като добавите SMS към вашата маркетингова стратегия

Включването на SMS във вашата маркетингова стратегия е ефективен начин за създаване на клиентска стойност и изграждане на лоялност към марката. SMS ви позволява да достигате до клиентите директно и бързо, за да могат да получат информацията, от която се нуждаят навреме.

С автоматизирани съобщения или двупосочни разговори можете да изпращате на клиентите си персонализирани съобщения като актуализации на поръчки, известия за доставка или отстъпки. Тези персонализирани текстове и стимули ще позволят безпроблемно пътуване на клиентите и ще ги накарат да се чувстват оценени!

Препоръчваме още:

Влиянието на изкуствения интелект и мобилните приложения върху бизнеса Влиянието на изкуствения интелект и мобилните приложения върху бизнеса Прочети повече
12 функции, които всяко мобилнo приложение за търговия трябва да включва 12 функции, които всяко мобилнo приложение за търговия трябва да включва Прочети повече
Главните функции, които трябва да включва вашето мобилно приложение за електронна търговия Главните функции, които трябва да включва вашето мобилно приложение за електронна търговия Прочети повече
нагоре