Как да изберем уеб хостинг?

   Всеки уебсайт се нуждае от хост. Хостът на уебсайта е това, което го прави достъпен за посетителите. Има много различни възможности за хостинг на уебсайтове, с голямо разнообразие от ценови точки и функционалност. Знаейки от какво се нуждаете, какви типове уеб хостинг са на разположение и какво да поискате, ще ви помогне да намерите доставчик на уеб хостинг, който е подходящ за вашата компания.

Шестте основни съображения за избор на опция за хостинг на уебсайт са скорост, сигурност, поддръжка, мащабируемост, цена и тип среда.

  • Скорост

Потребителите очакват уебсайтът ви да се зареди в рамките на 2 секунди. Ако отнеме повече време, много вероятно е да си тръгнат. Google също използва скоростта на страницата като фактор за класиране, така че бавната производителност на сайта може да навреди на класирането ви при търсене. Въпреки че скоростта на уебсайта се влияе от няколко различни фактора, наличието на доставчик на уеб хостинг с бърз сървър и достатъчно памет и процесорна мощност, за да приспособи светкавично бързата скорост на страниците, е от решаващо значение за всеки бизнес.

  • Сигурност

Поддържането на сигурността на вашия уеб сайт трябва да бъде от най-голямо значение за вашата хостинг компания. Хостинг сървърите на уебсайтове трябва да бъдат оборудвани с мощни защитни стени и да бъдат непрекъснато наблюдавани за необичайна дейност или неоторизирани прониквания. Вашата компания за уеб хостинг също трябва да поддържа SSL (Secure Socket Layer) сертификати - допълнителен слой сигурност, който криптира информацията, която се движи между вашия сървър и браузъра на потребителя. SSL се превръща в стандартна практика за всички уебсайтове и е необходимост, ако продавате продукти или приемате плащания на вашия сайт.

  • Поддръжка

Има ли вашата компания технологичното ноу-хау, вътрешните ресурси и работна ръка за управление на сървър на уебсайт, или по-скоро бихте използвали компания за уеб хостинг, която да се справи с всичко това вместо вас? Ако искате вашият домакин да осигури поддръжка, уверете се, че те предлагат денонощно наблюдение и са лесно достъпни в случай на прекъсване или друг проблем.

  • Мащабируемост

Разгледайте текущия си трафик и съдържание на уебсайта. Очаквате ли да се нуждаете от значително повече ресурси с течение на времето в резултат на по-голям трафик на посетители или допълнително съдържание като фото или видео галерии? Ако е така, по-добре е да намерите доставчик на уеб хостинг, който може да побере това разширение.

  • Цена

Хостингът на уебсайтове може да струва от няколко лева на месец до хиляди на месец или дори да бъде „безплатен“. Както при всичко, получавате това, за което плащате. „Безплатен“ хостинг обикновено се предлага в замяна на хостинг компания, която пуска реклами на вашия сайт, или като добавка към по-голям пакет услуги. Евтината сделка за уеб хостинг вероятно означава, че ще имате ограничена гъвкавост и достъп до ресурси, което може да доведе до проблеми с производителността. Плащайте за уеб хостинг според вашите нужди и изисквания.

  • Уеб хостинг среда

Споделеният хостинг обикновено е най-евтиният вариант, въпреки че има значителни компромиси за спестяване на разходи. При този хостинг вашият уебсайт се хоства на сървър заедно с други уебсайтове. Споделяте пространството и ресурсите с останалите уебсайтове на сървъра, така че ако друг уебсайт на вашия сървър претърпи голям скок на посетителския трафик, производителността на вашия сайт може да пострада. Страниците може да се зареждат по-бавно или сайтът може да стане изцяло недостъпен, което ще даде на потенциалните посетители съобщение за грешка при опит за достъп до него. Освен това споделеният хостинг може да представлява риск за сигурността.

Следващото ниво в уеб хостинга е виртуалният частен сървър (VPS) хостинг , който е симулиран специален сървър, работещ с други сайтове на един сървър. VPS сайтът има своя отделна част от сървър, така че работата на всеки сайт не се влияе от промени в трафика на останалите и има по-малко рискове за сигурността, тъй като всеки сайт е блокиран от останалите. В допълнение към повече ресурси, VPS хостингът ви дава и по-голям контрол върху хостинг средата.

Със специален сървър за хостинг на уебсайт имате един сървър, работещ само с вашия уеб сайт. Цялото място за съхранение и мощност са на разположение само за вашия уеб сайт и можете да контролирате как се използва сървърът. Фирма със силен ИТ персонал може да избере да има свой собствен специализиран сървър. В тези случаи компанията е отговорна за управлението на сървъра, включително справяне с проблеми, прекъсвания, инсталиране и поддържане на защитни стени, актуализации и сигурност.

Другата възможност за специализиран хостинг е управляван специализиран хостинг , при който компанията, която притежава уебсайта, наема пълен специален сървър от доставчик на уеб хостинг, който се грижи за цялата поддръжка и сигурност на сървъра.

Сървърите за хостинг в облак работят на гигантски публичен облак като Amazon Web Services (AWS) или Microsoft Azure, който съчетава изчислителната мощ на стотици физически сървъри. Тъй като облачният хостинг не се ограничава до един сървър, можете да мащабирате безпроблемно, като добавяте повече пространство, без да е необходимо да превключвате хостинг доставчици или да преконфигурирате и плащате само за ресурсите, които използвате. Облачният хостинг също така увеличава времето за работа на уебсайта ви, защото никога не трябва да се притеснявате, че нито един сървър няма да падне.

 

Свържете се с нас, за да и помогнем в избора на уеб хостинг за вашия уебсайт!

Препоръчваме още:

Разяснения за секцията въпроси и отговори на Google My Business Разяснения за секцията въпроси и отговори на Google My Business Прочети повече
9 тактики за успешни продажби във Facebook Marketplace! 9 тактики за успешни продажби във Facebook Marketplace! Прочети повече
Изпробвайте нашата нова платформа за отзиви Изпробвайте нашата нова платформа за отзиви Прочети повече
нагоре