7 полезни неща, които можете да следвате с Google Analytics

   Google Analytics е невероятно полезен инструмент, който ви помага да разберете аудиторията си, да проследите как посетителите използват вашия сайт и да придобиете прозрения, за да стимулирате подобрения. Ето 7 от многото функции на Google Analytics, които ще ви влезнат в употреба:

  • Преглеждате трафика на сайта в реално време

Google Analytics не само ви позволява да видите кой е посещавал вашия сайт в миналото, но и ви позволява да видите колко хора са на вашия сайт в момента . Посетете отчета в реално време, за да гледате как посетителите влизат и излизат, и вижте как се ангажират с вашето съдържание.

  • Показва информация за посетителите на вашия сайт

Въпреки че не можете да разберете кой точно посещава вашия сайт, докладът за аудиторията ви позволява да научите много за тях, включително тяхната възраст, пол, интереси, професия и географско местоположение. Тази информация може да се използва за насочване към тях с имейл кампании или онлайн реклама, както и да персонализирате съдържанието си, за да ангажирате по-добре интереса им.

  • Показва какво търсят посетителите на вашия сайт

Функцията за търсене на сайт в Google Analytics ще ви позволи да видите какви термини въвеждат посетителите на вашия сайт в полето за търсене и дали намират това, което търсят.

  • Показва върху какво кликват посетителите

Инструментът на Google за анализиране на страници ще изброи всички вътрешни връзки на вашия сайт и ще ви каже кои връзки са най-популярни сред посетителите, така че да знаете къде да поставите ключови призиви за действие и кои страници може да се нуждаят от актуализиране.

  • Показва как посетителите използват вашия сайт

Отчетът „Поток на потребителите“ на Google Analytics ви показва как посетителите пътуват през вашия сайт, включително на коя страница започват и в какъв ред гледат страниците.

  • Помага ви да класирате съдържанието си

В раздела "Поведение"  на Google Analytics изберете "съдържание на сайта", след което "всички страници", за да видите списък с тях в зависимост от популярността им. Можете да сортирате списъка по брой преглеждания на страницата, средно време, прекарано на страницата, брой посетители, които влизат в сайта през тази страница и др.

  • Показва нуждата ви от мобилен сайт 

Надяваме се, че вече имате удобен за мобилни устройства сайт , но ако нямате, разделът за мобилни устройства в отчета за аудиторията ще ви каже какви устройства използват посетителите на вашия сайт и какъв процент от вашата аудитория има достъп до вашия уебсайт от смартфон или таблет.

Това са само няколко от функциите, които ви предоставя Google Analytics!

Препоръчваме още:

Как да се подготвим за разработка на мобилни приложения ? Как да се подготвим за разработка на мобилни приложения ? Прочети повече
9 стъпки за справяне с трудни и ядосани клиенти 9 стъпки за справяне с трудни и ядосани клиенти Прочети повече
5 начина за цифрова трансформация на вашия бизнес през 2021г. 5 начина за цифрова трансформация на вашия бизнес през 2021г. Прочети повече
нагоре