3 задкулисни, но задължителни елемента, които вашият уебсайт трябва да включва

   Всички уебсайтове имат различен дизайн и функционалност, но препоръчваме да включите 4 важни елемента във всеки от тях. Ето кои са те и причините да ги добавите:

Ако събирате каквато и да е лична информация от потребителите на вашия сайт, по закон трябва да имате политика за поверителност. Политиката за поверителност определя какъв тип информация събирате, включително име и фамилия, номер на кредитна карта, имейл, адрес и др. Политиката ви за поверителност трябва също да обяснява:

- как се събира информацията

- как се използва

- дали събраната информация се споделя, продава или дава под наем на трети страни

- какви са мерките за сигурност, за да се запази сигурността на информацията

- дали и как могат да се откажат от споделянето на информация

- как потребителите могат да променят, коригират или изтриват всяка лична информация, която е събрана

- условия за ползване

Въпреки че страницата с условия за използване не се изисква по закон, добре е да имате такава. Страницата описва подробно правилата и условията, които посетителите трябва да спазват, когато използват вашия уебсайт. Той трябва да включва отказ от отговорност, ограничаващ вашата юридическа отговорност за грешки, неточности, връзки към други уебсайтове и изявления, направени от трети страни на вашия сайт. Той също така трябва да включва местоположението, където работи вашият уебсайт, обикновено това е името и адреса на компанията, така че потребителите да знаят от каква юрисдикция се ръководи сайтът.

Карта на сайта е списък на всички страници на вашия уебсайт, структурирани йерархично. Картата на сайта не само помага на посетителите лесно да намерят страница, но тя може да помогне на Google и други търсачки да обхождат и индексират цялото съдържание на вашия сайт. Според Google , картата на сайта е особено полезна за сайтове, които са необичайно големи, стартирали са наскоро, имат вътрешни страници, които не са свързани помежду си или използват мултимедийно съдържание.

  • Авторско право

Всяко оригинално съдържание на вашия уебсайт е автоматично защитено от закона за авторските права. Въпреки че не е задължително, добре е да включите известие за авторски права на вашия уебсайт. Авторските права могат да подкрепят вашите законни права и да ви помогнат да спечелите делото, ако някой открадне вашето онлайн съдържание.

Известието за авторски права трябва да включва:

- символът за авторски права ©, или думите "Copyright" или "Copr."

- годината (ите) на публикуване на работата на сайта, или като списък (© 2017, 2016, 2015) или като диапазон (© 1996 - © 2017)

- името на собственика на авторските права

Попринцип е достатъчно да публикувате едно известие за авторски права отдолу на началната страница, което покрива съдържанието на целия сайт.

Препоръчваме още:

Върху какво трябва да се фокусират CEO през 2021г. Върху какво трябва да се фокусират CEO през 2021г. Прочети повече
Как блоговете могат да помогнат на вашия бизнес? Как блоговете могат да помогнат на вашия бизнес? Прочети повече
5-те елемента на успешните дигитални реклами 5-те елемента на успешните дигитални реклами Прочети повече
нагоре