3 задкулисни, но задължителни елемента, които вашият уебсайт трябва да включва

   Всички уебсайтове имат различен дизайн и функционалност, но препоръчваме да включите 4 важни елемента във всеки от тях. Ето кои са те и причините да ги добавите:

Ако събирате каквато и да е лична информация от потребителите на вашия сайт, по закон трябва да имате политика за поверителност. Политиката за поверителност определя какъв тип информация събирате, включително име и фамилия, номер на кредитна карта, имейл, адрес и др. Политиката ви за поверителност трябва също да обяснява:

- как се събира информацията

- как се използва

- дали събраната информация се споделя, продава или дава под наем на трети страни

- какви са мерките за сигурност, за да се запази сигурността на информацията

- дали и как могат да се откажат от споделянето на информация

- как потребителите могат да променят, коригират или изтриват всяка лична информация, която е събрана

- условия за ползване

Въпреки че страницата с условия за използване не се изисква по закон, добре е да имате такава. Страницата описва подробно правилата и условията, които посетителите трябва да спазват, когато използват вашия уебсайт. Той трябва да включва отказ от отговорност, ограничаващ вашата юридическа отговорност за грешки, неточности, връзки към други уебсайтове и изявления, направени от трети страни на вашия сайт. Той също така трябва да включва местоположението, където работи вашият уебсайт, обикновено това е името и адреса на компанията, така че потребителите да знаят от каква юрисдикция се ръководи сайтът.

Карта на сайта е списък на всички страници на вашия уебсайт, структурирани йерархично. Картата на сайта не само помага на посетителите лесно да намерят страница, но тя може да помогне на Google и други търсачки да обхождат и индексират цялото съдържание на вашия сайт. Според Google , картата на сайта е особено полезна за сайтове, които са необичайно големи, стартирали са наскоро, имат вътрешни страници, които не са свързани помежду си или използват мултимедийно съдържание.

  • Авторско право

Всяко оригинално съдържание на вашия уебсайт е автоматично защитено от закона за авторските права. Въпреки че не е задължително, добре е да включите известие за авторски права на вашия уебсайт. Авторските права могат да подкрепят вашите законни права и да ви помогнат да спечелите делото, ако някой открадне вашето онлайн съдържание.

Известието за авторски права трябва да включва:

- символът за авторски права ©, или думите "Copyright" или "Copr."

- годината (ите) на публикуване на работата на сайта, или като списък (© 2017, 2016, 2015) или като диапазон (© 1996 - © 2017)

- името на собственика на авторските права

Попринцип е достатъчно да публикувате едно известие за авторски права отдолу на началната страница, което покрива съдържанието на целия сайт.

Препоръчваме още:

5-те елемента на успешните дигитални реклами 5-те елемента на успешните дигитални реклами Прочети повече
9 тягови канала за изключителен растеж на бизнеса 9 тягови канала за изключителен растеж на бизнеса Прочети повече
8 безплатни и лесни начина за рекламиране на вашия бизнес 8 безплатни и лесни начина за рекламиране на вашия бизнес Прочети повече
нагоре