ЗАЩО МОБИЛНИТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ СА ВАЖНИ ЗА ВАШИЯ БИЗНЕС?!

В ежедневието си всеки един от нас използва смартфона си и то през доста голяма част от времето си. Значението и влиянието на мобилните телефони в днешно време не може да бъде отречено. Мобилните телефони са се превърнали от обикновено комуникационно устройство в основна точка за внимание както за хората, така и за бизнеса поради техните основни характеристики. Всичко това е резултат от напредъка на технологиите и достъпа до високоскоростен интернет и е възможно чрез иновации в разработването на мобилни приложения.

Мобилните приложения се превръщат в основна среда за дигитално взаимодействие. Съвременните потребители използват мобилни приложения постоянно. Независимо дали през таблет, мобилни телефони или каквито и да било други смарт устройства - те имат достъп до необходимите им данни, причина, поради която мобилните приложения имат такава популярност в настоящата икономика на бизнеса.

Резултат с изображение за „mobile app“

Независимо от това какъв е вашият бизнес, едно мобилно приложение може да ви помогне за привличане и задържане на клиентите ви. Всички използваме мрежата, за да търсим услуга или продукт. Какво се случва, ако бизнесът ви е онлайн и е достъпен в интернет и имате мобилно приложение, което потребителите могат да изтеглят на своето устройство? Вашата компания ще има по-добра репутация и по-широк обхват сред потребителите. Мобилните приложения отварят нова врата, чрез която клиентите могат да взаимодействат с вашия бизнес в движение и то по всяко едно време.

Преди няколко години хората се нуждаеха от компютър, за да проверят личната си поща или да имат достъп до интернет, но сега всички такива изчисления се извършват чрез мобилни телефони. Сега можем незабавно да резервираме билети до всяка дестинация за пътуване, това би било нещо, за което нашите предци никога не биха могли да си представят. Милиони на брой са мобилните приложения, като хората търсятт все повече приложения, с които биха могли да подобрят и улеснят начина си на живот. Понастоящем мобилните приложения обикновено са в области като комуникация, социални медии, банкиране, здравеопазване и образование. 

Резултат с изображение за „mobile app“

Мобилните приложения бяха главно успешни поради наличието на социални медии и промениха начина, по който използваме такива социални платформи. Сега такива платформи се използват и като канали за осъществяване на бизнес. Всичко това е благодарение на навлизането на мобилните приложения. Доста успешни и популярни са апликациите, предоставящи на потребителите незабавен достъп до определен бизнес по всяко времеКорпоративни мобилни приложения вече се превръщат в маркетингов инструмент.

Сега ще ви представим и основните предимства на мобилните приложения относно клиентите ви:

  • Добра възможност да развиете бизнеса си

Онлайн бизнесът в момента е вдъхновен от мобилните приложения, с помощта на които можете да преминете от регионалния към международния пазар.

  • Взаимодействие с клиентите

Хората, които имат онлайн бизнес, трябва да са добре подготвени да пускат на пазара продукт или услуга чрез мобилни приложения. Например, необходимо е да можете да доставяте продукта на клиентите си в предпочитаното от тях време и винаги да сте достъпни чрез мобилната си апликация.

  • Запознаване с целевите клиенти 

Вашето онлайн присъствие и опит ще ви помогнат да развиете бизнеса си. Използвайте такива стратегии към вашия продукт, като промоции и оферти за индивидуални отстъпки на продукти, които могат да привлекат клиента да поръча от вас. 

Резултат с изображение за „mobile app“

  • Безплатна реклама 

Важно е да оптимизирате своето приложение чрез съответните маркети, за да показват приложението ви в по-челни позиции.

  • По-голямо удобство

В това конкурентно бизнес поле не можете да достигнете до всеки целеви потребител едновременно. Можете да противодействате на тази ситуация, като трансформирате идеята си в мобилно приложение. Това би помогнало и за увеличаване на реализираната печалба. 

  • Повишаване на любопитството на клиентите

Основната причина, която кара хората да харесват вашето мобилно приложение, е потребителското изживяване, което придобиват, докато го използват. За да сте по-интересни спрямо техните нужди е препоръчително постоянно да актуализирате информацията на приложението и да им изпращате push нотификации.

Резултат с изображение за „mobile app“

Основните предимства на мобилните приложения относно бизнеса ви са:

  • Увеличаване на продажбите

Мобилно приложение може да включва различни видове програми за лоялност. Всяка програма може да бъде създадена по начин, по който клиентите ви да посетят отново и да прекарат повече време с бранда ви. Потребителите могат да използват наградите по различни начини, което предлага на клиентите по-добри стимули. Възможността да предоставяте отстъпки и цени на клиентите си за предварително определени дейности - като споделяне на снимка или известие също е много успешна тактика от страна на онлайн търговците. Друг вълнуващ метод за повишаване на ангажираността сред потребителите е функцията за надраскване и печелене, която работи както за клиенти, така и за доставчици.

iphone x с екран за награда

  • Подобряване на ефективността

Функции като интегрирани колички за пазаруване с поръчка, позволяват на собствениците на фирми да съхраняват тези основни функции като цифров отпечатък в приложението. Чрез мобилните приложения компаниите ще получат шанс да засилят ангажираността на потребителите с вграден софтуер за планиране, който уведомява потребителите относно графика на бранда.

  • Изграждане на лоялна клиентска база

Това е една от най-важните неща, върху които предприемачът трябва да се концентрира. Клиентите са основата на всеки бизнес. Търговците знаят това и се опитват да създадат лоялна клиентска база. Мобилните приложения са един от най-добрите начини за създаване на лоялни клиенти чрез взаимодействие с тях. Апликацията предоставя платформа, където клиентите могат да си взаимодействат с бизнеса ви, както и когато им е удобно. Освен това, с реферална програма, можете да насърчите клиентите си да разпространят вашия бизнес и да го направят вирусен. 

В днешно време мобилните приложения преминават през същата фаза, през която са преминали уеб сайтовете преди 15 години. Разликата е в това, че днес всяко малко предприятие може да се възползва от всички предимства и характеристики на едно успешно мобилно приложение.

Индустрията за разработка на мобилни приложения е в разцвета си и непрекъснато се развива с ежедневната поява на по-опитни и талантливи Android и iOS програмисти и компании, предлагащи изработка на приложения, които са готови да задоволят почти всички нужди на потребителите.

Резултат с изображение за „mobile app“

StudioWEB.BG е една от реномираните компании за разработка на мобилни приложения в България. Някои от най-популярните ни мобилни апликации са за хотели, таксиметрови компании, козметични услуги по домовете и т.н., които са на разположение на двете платформи за Android и iOS (Google Play и App Store).

Препоръчваме още:

7 най-ефективни онлайн маркетингови тактики за бизнеса с недвижими имоти 7 най-ефективни онлайн маркетингови тактики за бизнеса с недвижими имоти Прочети повече
7 полезни неща, които можете да следвате с Google Analytics 7 полезни неща, които можете да следвате с Google Analytics Прочети повече
Елементи на успешната стратегия за дигитален маркетинг Елементи на успешната стратегия за дигитален маркетинг Прочети повече
нагоре