Важни макетингови тенденции в началото на пролетта!

Продължаващата пандемия преобърна начина, по който действат фирмите. Освен това е трудно да се предскаже как ще изглеждат маркетингът и продажбите на B2B и B2C, когато навлезем в ерата след COVID-19. Видяхме, че повече стоки и услуги се движат онлайн и много служители ще продължат да работят отдалечено или в среда на синтез през по-голямата част от следващата година. Месеци на широкообхватни клиентски отговори на COVID-19 ни дадоха известна представа за маркетинговите тенденции, които работят в тази нова норма и какво можете да очаквате през 2021 година.

 

1. Разговорен маркетинг!

Тъй като доверието и лоялността към марката стават все по-свързани, разговорният маркетинг ще продължи да бъде важен фактор за успешната маркетингова стратегия. Във всяка точка на допир потребителите трябва да могат да говорят с марката и да получат отговор, който отговаря на неговите справедливи очаквания. С това се уверете, че контактната информация на вашия бизнес е лесна за намиране. Също така технологията Chatbot-AI продължава да води бъдещето на маркетинга, тъй като те обслужват произволен брой потребители едновременно. Като казах, че това човешко докосване винаги е важно, кои машини не могат. Всеки отдел, изправен пред клиенти, трябва да прегърне разговора и да накара клиентите да се чувстват част от марката.

 

2. Прекъсвания, ръководени от машини!

 AI и MI са едни от най-шумните термини, използвани от всяка марка и търговци в днешния свят и имат много широк оттенък. AI и машинното обучение могат да управляват самостоятелно медийно планиране и закупуване, а големите предприятия работят по това чрез своите проекти AdTech и MarTech.

 

3. Визуални !

 XR, известен също като разширена реалност, която включва AR / VR / MR технологии, ще направи революция в начина, по който консумираме и създаваме съдържание през това десетилетие. Маркетингът надхвърля само рекламата на различни платформи. Това е мястото, където опитът на клиентите се стратегии и прилага в различни точки на допир. Тъй като AR / VR / MR се развиват бързо и в този нов световен ред от преживявания у дома, важно е търговците да разгледат сериозно тези технологии за своята марка.

 

4. Прозрачност на марката и социално съзнание!

 В този цифров свят прозрачността в социалните медии е по-важна от всякога. Социалните медии действат като средство за пряко взаимодействие на марките със своите потребители, хората търсят марки, на които могат да се доверяват по-често, така че прозрачността ще помогне на марката да спечели доверието на повече потребители. Като е прозрачна и социално осъзната, марката може да предаде на потребителите послание, което те искат да чуят, и да се окаже честно. Честността е изгубено качество в маркетинга и това е нещо, което клиентите оценяват.

 

5. Поверителност на данните!

Тъй като данните на търговците са злато, но; тъй като поверителността на клиентите е най-ценната стока в онлайн пространството. Важно е марките да зачитат поверителността и данните на клиентите и да ги използват разумно. Всяка комуникационна марка, използваща данни, трябва да е от полза за клиента и никога да не нарушава поверителността или да се натъква на натрапчиви или претоварващи.

 

2020 изглеждаше като връщане към бизнес училище без учебна програма. Повечето от търговците научиха, адаптираха и използваха най-добре ресурсите си, за да насочат марката в посоката, която смятаха за правилна. 2021 г. ще бъде годината за използване на възможностите, водене отпред, учене от кризата и готовност за новите тенденции на поведение на клиентите, произтичащи от това.

Препоръчваме още:

B2B срещу B2C Content Marketing: 4 ключови разлики, които трябва да се имат предвид! B2B срещу B2C Content Marketing: 4 ключови разлики, които трябва да се имат предвид! Прочети повече
Искате да подобрите стратегията си? Вижте как, с тази статистика! Искате да подобрите стратегията си? Вижте как, с тази статистика! Прочети повече
Build vs Buy: Turnkey решения, или Custom софтуер? Build vs Buy: Turnkey решения, или Custom софтуер? Прочети повече
нагоре