Топ 9 умения, които са ви необходими, за да станете PPC анализатор през 2021 година

   Отнема доста време, за да се анализират всякакви PPC кампании. PPC анализаторът трябва да бъде много аналитичен и математически здрав. PPC анализаторите трябва ежедневно да жонглират с цифри, статистически данни и данни, за да извършват подобрения в кампаниите. Това изисква умения на PPC анализатор за манипулиране на набори от данни и постигане на значим резултат.

Защо компаниите наемат PPC анализатор?

- с подходящите PPC анализаторски умения, една компания може да изгради и подобри видимостта на марката.

- той може да генерира нови потенциални клиенти, които могат да мащабират бизнеса.

- PPC анализатор знае всички динамични алгоритми на Google, инструменти, които да използва и коригира техниките на PPC кампания.

- специалистите от PPC знаят интересни инструменти за своевременно проучване на ключови думи и събиране на данни

- другата работа включва създаването на отчети за марки, които могат да наблюдават ежедневните си цели във фокуса.

- проверете конверсиите и оптимизирайте PPC кампаниите, за да го направите по-ориентиран към резултатите.

- компаниите наемат PPC анализатор, тъй като се нуждаят от професионални насоки относно възвръщаемостта на инвестициите в CTR, CPC, CPA.

- различни организации зависят от умението на PPC анализатор, за да поддържат качествен рейтинг, да правят изследвания на ключови думи, да проектират привлекателни целеви страници и да наблюдават ежедневните тенденции.

Основни изисквания

PPC анализатор анализира рекламните кампании със заплащане на кликване. Те включват работата си във всички аспекти на PPC кампании като стратегия, дизайн на кампании, внедряване, резултати от оптимизацията на търсачките и анализ на цялостната ефективност на рекламите. За да разберете подробности от творческа гледна точка до технически проблеми, са необходими определени умения на PPC анализатора. Ето изчерпателен списък с тях:

  • Аналитичен ум

Като PPC анализатор, трябва да правите непрекъснати анализи, за да разберете числата и статистиката. За тези оценки е необходим аналитичен ум. PPC анализатор трябва да разгледа цифрите и да ги прецизира и подобри, за да подобри ефективността на кампанията.

  • Управление на времето и задачите

Предпоставка за PPC анализатор е да управлява навреме задачите. Следователно, PPC анализаторът трябва усърдно да работи, за да е сигурен, че няма да пропусне някоя голяма възможност. За да се увери, че това се случва, PPC анализаторът трябва да създаде масивен дневен планер и дълъг списък с цели, базирани на анализи.

  • Технически умения

Освен аналитичните умения, техническите умения заемат също място в дигиталния маркетинг. PPC анализаторът трябва да притежава задълбочени познания за определени технически платформи и езици като HTML и Javascript, като инструментите за дешифриране и кодовете за пренасочване са допълнително предимство. Проследяването, анализирането и разбирането на тагове за най-новите технологични устройства и браузъри увеличава търсенето на PPC служители.

  • Творчески умения

За да създава и проектира интересни рекламни кампании, PPC анализаторът трябва да бъде креативен. Трябва да притежава умението да съчетава интригуващите визуални ефекти заедно с текста. Дизайнът може да стимулира емоционалната страна на клиента и да донесе повече шансове за получаване на по-висока CTR. Творческият ум може да извлече съотношение на успех за рекламните кампании.

Следователно, PPC анализаторът трябва да бъде креативен, за да реши дали визуалните изображения и текст имат смисъл или се нуждаят от повече оптимизации. Следователно креативният ум може да използва икономическата изгода, като ангажира емоционално потребителите чрез рекламни визия и послания.

  • Разбиране намерението на клиента

Работата в съответствие с предпочитанията на клиента може да накара рекламната кампания да продаде вашия продукт и да стане успешна. Така че, резонирането с нуждите и желанията на клиентите е начинът да привлечете добър трафик към уебсайтовете на компаниите.

  • Комуникационни умения

PPC анализатор трябва да притежава умението да съобщавате ефективно своите идеи и планове на вашия екип. Трябва да обяснява плановете на клиентите си и да разбере тяхната перспектива, за да можете взаимно да изградите доверие и партньорство за солидна кампания, където екипната поддръжка и комуникацията винаги са най-важният приоритет.

Канализирането и разбирането на важността да накарате всеки елемент от рекламната кампания да работи в синхрон един с друг е важно. За да заработи тази мощна интеграция, PPC анализаторът трябва да има чудесна комуникация с колегите си. Ефективната комуникация може да привлече вниманието на вашите клиенти за пристъпване към покупка. Да, това може да се постигне с ясни, кратки и навременни взаимодействия чрез комуникации.

  • Бърза адаптация

Никоя друга сфера не е толкова динамична като областта на дигиталния маркетинг. Ако говорим за числа и алгоритми, те се променят всяка минута. Следователно, PPC анализаторът трябва да бъде толкова бърз в адаптирането на променящите се данни. Той трябва да може да прави нови стратегии, планове и бързо изпълнение, за да надмине конкурентите с PPC. Адаптивността е умението, което може да спаси работа на PPC анализатора и да постигне успешна рекламна кампания.

  • Учите се

PPC анализаторът трябва да се учи ежедневно. Страхотно е, че успешно приложихте PPC кампания, но за да останете в ритъма на пазара и да изпреварвате конкурентите, трябва непрекъснато да обновявате и допълвате знанията си.Изпитвайте глад да научавате повече знания, защото това може да ви помогне да постигнете успех като PPC анализатор и да изграждите успешна кариера в маркетинга.

  • Любопитство, опити и експерименти

И така, любопитният ум може да си задава въпроси и след това да експерментира, за да намери отговорите, и да достигне до най-добри резултати в PPC кампании.

 

Всяко начинание за бизнес маркетинг има PPC специалист. Специално за PPC рекламни кампании, всеки бизнес иска да има най-добрата възвръщаемост на инвестициите в своя маркетингов бюджет. Затова не подценявайте огромния потенциал и резултати, които уменията на PPC анализаторът може да донесе за вашите продажби.

Необходим ви е  PPC специалист, не се чудете, намерихте го!

Препоръчваме още:

6 начина да се спасите от DeFi измами 6 начина да се спасите от DeFi измами Прочети повече
5 инструмента, които ще увеличат трафика към електронния магазин 5 инструмента, които ще увеличат трафика към електронния магазин Прочети повече
Топ 10 функции, които трябва да включва вашата система за управление на паркинг Топ 10 функции, които трябва да включва вашата система за управление на паркинг Прочети повече
нагоре