Токенизация на имоти в България

   Когато недвижимите имоти се токенизират, те се фрагментират с помощта на технологията на разпределената книга (блокчейн) и след това се картографират под формата на крипто ценни книжа (токени). Тези токени представляват дял в основния недвижим имот, дефиниран в правната документация и свързаните права и задължения. Така нареченият „интелигентен договор“ поддържа регистър на притежанията на токени на инвеститорите.

Защо да токенизирате недвижими имоти

Поради големия капиталов ангажимент, инвестициите в индустрията на недвижимите имоти остават запазени само за избрани групи инвеститори. Следователно токенизирането на недвижими имоти предлага значителни предимства. Нова група инвеститори Бариерите за навлизане се намаляват от по-ниските капиталови изисквания. По този начин новите групи инвеститори могат да инвестират в растежа на пазара на недвижими имоти. Повишена ликвидност Токенизацията на недвижимите имоти води до повишена ликвидност на пазара поради цифровизацията и възможността за прехвърляне на акции под формата на токени. Дигитализацията намалява разходите Значителни икономии на разходи могат да бъдат реализирани чрез елиминирането на посредниците в традиционната финансова индустрия и по-голямата цифровизация на веригата на стойността. Повишена прозрачност Автоматизирането на процесите значително намалява разходите. В същото време транзакционните разходи и организационните усилия се намаляват. Има 3 стъпки за токенизация на недвижими имоти:

  • Структуриране

Както при традиционното предлагане на ценни книжа, първо трябва да вземете решение относно правните условия, преди да започнете процесите на токенизация на недвижими имоти. Специализирани адвокатски кантори от партньорската мрежа на Кешлинк Ви оказват подкрепа при правното изготвяне на договорите.

  • Издаване

Правните договори са цифрово представени чрез така наречените интелигентни договори. Тези интелигентни договори генерират токени, които представляват акции в токенизираната собственост. Те автоматично изпълняват действия въз основа на основния правен договор.

  • Вторичен пазар

Тъй като токените са глобално прехвърляеми денонощно, ликвидността се увеличава допълнително. Тъй като токенизацията може да се използва за голямо разнообразие от инвестиции в недвижими имоти, ликвидността се увеличава допълнително. Тъй като инвестираният капитал вече не е обвързан за дълги периоди от време, нови инвеститори могат да участват на пазара.

 

Инвестициите в недвижими имоти стават все по-популярни: обемът на транзакциите на германския пазар на недвижими имоти нараства стабилно и се очаква да нарасне още повече. Въпреки че интересът и търсенето на недвижими имоти се увеличават, подходящите инвеститори са малко. Традиционните инвестиции в недвижими имоти са силно неликвидни и скъпи поради многото посредници. Токенизацията или дигитализацията на ценни книжа има потенциала да промени трайно индустрията на недвижимите имоти. Токенизацията използва блокчейн технология: разпределена книга осигурява идентични копия на данни в мрежа от упълномощени страни. Тази нова и иновативна технология помага на емитентите да автоматизират междинните стъпки. Това повишава ликвидността на недвижимите имоти, позволявайки на нови групи инвеститори да получат достъп до пазара!

Препоръчваме още:

Ключови черти на мобилните приложения, ориентирани към потребителите Ключови черти на мобилните приложения, ориентирани към потребителите Прочети повече
Какво е средна стойност на поръчката? Какво е средна стойност на поръчката? Прочети повече
Каква е разликата между Bitcoin и Ethereum Каква е разликата между Bitcoin и Ethereum Прочети повече
нагоре