Тенденции за развитие на мобилни приложения, за които да се фокусиратe през 2021 г.

От появата на смартфоните потребителите не са се върнали назад и технологията печели нови изобретения всяка година. Всичко, което се е случило след това, е било отвъд дори най-заблуденото въображение. Само за няколко години смартфоните се превърнаха в наш постоянен спътник и затова бизнесът за разработка на мобилни приложения докосва небето.Всяка втора организация или бизнес се стреми да заеме място на мобилните телефони на своята аудитория. Поради този феномен те следват всяка нова тенденция в разработването на мобилни приложения. Оттук нататък през 2021 г. нещата няма да се променят и можем да наблюдаваме много нови тенденции за развитие на мобилни приложения, за да опростим живота на потребителите.

 

Какво ще получите с новите тенденции за развитие на мобилни приложения?

Когато следваме новите технологични тенденции, те първоначално възбуждат въображението ни и в рамките на няколко момента започваме да ги усещаме изцяло. В тенденциите за развитие на мобилни приложения това, което изпитваме, винаги е много по-добро от нашето въображение. Нови функции и функционалности, които са не само изгодни за потребителите, но са и много продуктивни за бизнеса.Разработчиците на мобилни приложения донасят тези тенденции до потребителите чрез разработка на мобилни приложения. Тези тенденции ще поканят повече потребители да се включат. По този начин предприятията укрепват своята база потребители. Така че нека започнем да обсъждаме важните тенденции за развитие на мобилни приложения, които можем да наблюдаваме през 2021 г.

Internet Of Things (IoT)

Интернет пропълзя по пътя към ежедневието на хората. Ако смятаме, че интернет не може да контролира нашата спалня, кухня или дом, тогава трябва да знаем за Интернет на нещата (IoT). IoT отчита огромен растеж и получава положителни отзиви от потребителите. Той има значение в много различни области като свързани уреди, интелигентни системи за домашна сигурност, автономно земеделско оборудване, носими здравни монитори, интелигентно фабрично оборудване, безжични инвентаризатори, биометрични скенери за киберсигурност и др. Няколко примера за IoT продукти са Amazon Dash бутон, система за осветяване на Phillips, камера за звънец на август, Smart Smart заключване и др

Бъдещи тенденции на IoT!

 • Умни домове и градове
 • Интелигентни и самоуправляващи се автомобили и други превозни средства
 • IoT устройства с AI захранване
 • IoT в здравеопазването
 • 5G мрежа за мобилен интернет

Знаете ли, че до 2021 г. броят на 5G смартфоните ще се увеличи повече от два пъти до 600 милиона? И през 2022 г. почти половината от мобилните телефони ще имат 5G. В последното издание на iPhone 12 от Apple, компанията направи разпоредби за приемането на 5G мрежа. Той ясно показва най-очакваната тенденция за развитие на мобилни приложения на 5G. Наследникът на 4G, т.е. 5G, може да бъде 100 пъти по-бърз от него. Тази висока скорост може да внесе революционни промени в приложенията, свързани със стрийминг на видео, особено в 4K видео стрийминг, лесна за обработка VR и AR 3D обекти и по-добра свързаност на устройства и услуги на IoT.

Въздействие на 5G в бъдеще!

 •  Безжични здравни услуги
 •  Облачни изчисления
 •  Технология за превозни средства без водач

Изкуствен интелект и машинно обучение!

Изкуственият интелект и машинното обучение вече започна да се осъществява в мобилни приложения и устройства. Няколко от тези примери, които може да сме наблюдавали, са Гласово търсене, Отключване с лице, Чатботове и др. Приложенията за филтриране на снимки с изкуствен интелект като Face App, Prisma и др. Са издигнали използването на AI на следващото ниво.През 2021 г. ИИ ще има по-голямо влияние върху живота ни. Освен съществуващата технология, тенденциите за ИИ като камери, базирани на ИИ, гласови преводи, потребителски прогнози, ще намерят ново място в смартфоните.

Бъдещето на AI!

 • Статично разпознаване на изображения, класификация и маркиране
 • Подобряване на ефективността на алгоритмичната стратегия за търговия
 • Ефективна, мащабируема обработка на данните за пациента
 • Предсказуема поддръжка
 • Идентификация на обекти, откриване, класификация, проследяване
 • Автоматизирано откриване на геофизични характеристики
 • Разпространение на съдържание в социалните медии

Комбинирането на изкуствен интелект с машинно обучение ще бъде много полезно при разработването на мобилни приложения. Независимо дали става въпрос за разработка на приложения за Android или разработка на мобилни приложения за iOS, той може да научи процеса на разработка от предишни данни, да открие проблеми и да ги отстрани в реално време.

Разширена реалност и виртуална реалност!

AR & VR технологията се използва за въздействие върху мобилни приложения, свързани и с камера, видео и игри. Но сега, ако видим ARkit на Apple и ARcore на Google, това ни дава намек за революция на смесената реалност. През 2021 г. можем да видим AR и VR да предлагат функции като проследяване на движението, запушване на хора и др. Много идеи за приложения, базирани на AR, също ще се превърнат в напълно функционални мобилни приложения. Индустрии като здравеопазване, туризъм, образование, електронна търговия и др. Ще получат много ползи от това.Интелигентните очила със смесена реалност като Hololens, Oculus Go, Magic Leap и др. Ще могат да осигурят по-добро визуално изживяване.

Бъдещи тенденции на AR и VR!

 • AR-базирано виртуално ръководство за потребителя
 • Виртуални симулации на обучение
 • Изследователски дейности (базирани на VR)
 • Музикални фестивали на живо и концерти (базирани на VR)
 • Навигатор за местоназначение (базирани na AR)
 • Визуално обучение (на базата на VR и AR)

Корпоративни мобилни приложения

Enterprise Mobile приложения са тези мобилни приложения, които са разработени или въведени от определени организации за техните служители за извършване на дейности и функции за управление на организацията. Разработването на корпоративни мобилни приложения се превръща в огромна тенденция в световен мащаб. Според няколко статистически данни компаниите печелят повече, когато служителите имат достъп до корпоративните мобилни приложения.Предприятията за мобилни приложения подобряват вътрешната комуникация в компаниите, подобряват удовлетвореността на служителите, както и производителността. През 2021 г. можем да наблюдаваме огромен брой компании, които искат да разработят корпоративно мобилно приложение за тяхната организация.

Бъдещи тенденции на Beacon Technology!

 • Присъствие в здравната индустрия
 • Пътувания и туризъм
 • Мобилно плащане
 • Физически игри като подсказващи игри, търсене на съкровища и др.

Технология на блокчейн!

Не всеки знае подробно за блокчейн технологията. Тази технология записва информацията по такъв начин, че прави изключително трудно или невъзможно промяната или хакването на тази система. Видяхме предлагането му под формата на криптовалути и интелигентни договори.Ако биткойн ни даде вкуса на криптовалутата, Ethereum ни показа истинския потенциал на Blockchain. Децентрализираните приложения са друг пример за Blockchain. Dapps не изискват посредник за управление на тяхната информация. Той може директно да свързва потребителите и доставчиците. По този начин никой друг не може да проникне в данните.Днес Dapps съществуват в много различни индустрии като здравеопазване, финанси, търговия и др. През 2021 г. Dapps ще изследва и други индустрии, т.е. технологичната революция на блокчейн е точно зад ъгъла.

Бъдеща тенденция на блокчейн технологията в антипиратството!

 • Осигуряване на публични избори
 • Прозрачно залагане
 • Роботика
 • Блокчейн като услуга (BaaS)

Сгъваем дисплей

Сгъваемият дисплей е една от най-важните тенденции в разработването на мобилни приложения, върху която компаниите за разработка на мобилни приложения трябва да бъдат фокусирани. Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X са първите смартфони със сгъваем дисплей. Тази тенденция може да цари през следващите години.Сгъваемият дисплей ще отвори ново предизвикателство за разработчиците на мобилни приложения. Ще има моментална промяна в размера на екрана въз основа на действията на потребителя. Мобилните приложения трябва да бъдат променени според дисплея.

Приложения, базирани на геолокация

Разработката на мобилни приложения за геолокация е вече видна тенденция и ще продължи да се увеличава през следващите години. Геолокацията позволява на мобилните приложения да доставят изключително персонализирано изживяване на потребителите.Чрез събиране на геолокацията на потребителите, приложенията могат да предоставят услуги, базирани на местоположение, по-добри маркетингови кампании и др. Също така помага при анализирането на моделите на използване и да получите представа за поведението и местоположението на потребителя.

Бъдещи тенденции на приложения, базирани на геолокация!

 • По-добри предложения
 • Персонализирани препоръки
 • AR в географията или астрономията

Мобилни портфейли

Мобилните портфейли придобиха мек ъгъл в сърцето на потребителите. Тъй като икономиките на различните държави стават цифрови, потребителите не предпочитат да плащат в брой или често да въвеждат данните за сметката или картата. Те предпочитат да извършват плащането чрез вградения мобилен портфейл за бързи транзакции.Чрез интегриране на популярни платежни шлюзове с мобилни портфейли, процесът на плащане става бърз и плавен.Мобилните портфейли като Google Pay, Apple Pay, Amazon Pay, Paytm и др. Са спечелили огромна популярност. Индустрията не е наситена сега, така че има повече потенциал в бъдеще.

Бъдещи тенденции за мобилни портфейли!

 • Аудио-базирани мобилни портфейли
 • Плащания, базирани на комуникация в близко поле (NFC)
 • Плащания за радиочестотна идентификация

Мобилна търговия или М-търговия

В тази пандемия на COVID-19 трябва да сте осъзнали потенциала на мобилното приложение за вашия бизнес растеж. Мобилно приложение за вашия бизнес със сигурност ви помага да увеличите приходите и продажбите на вашия бизнес, в допълнение към изграждането на репутация на доверителна марка. Клиентите сега предпочитат да пазаруват по всяко време и навсякъде, дори в движение. По този начин приложенията за мобилна електронна търговия имат по-голямо предпочитание в сравнение с техните уебсайтове. Индустрията за електронна търговия се насочва към мобилната търговия или М-търговията. Изчислено е, че през 2019 г. има продажби от 2,3 трилиона долара през 2019 г., които се очаква да достигнат цифрата от 3,5 трилиона долара, през 2021 г. в световен мащаб. Това включва почти три четвърти от общите продажби на електронна търговия.Според скорошен доклад мобилните телефони и таблети представляват 69% от общите продажби на електронна търговия.

Бъдещи тенденции на М-търговията!

 • Поръчка с едно кликване

 

 • Гласово пазаруване
 • Пазаруване с Omnichannel

 

Биометрично удостоверяване

Биометричното удостоверяване се превърна в част от мобилните приложения, свързани с индустрията, като банкиране, финанси, плащания и др. По-рано то беше ограничено до отключване на мобилни телефони, но сега се превърна в бърз и удобен режим за влизане в приложения. съществен фактор, който влияе на тази тенденция за развитие на мобилни приложения, е неговата лекота на работа. Потребителят не трябва да въвежда никакви данни за вход или да рисува някакъв шаблон, просто докоснете и е готово.През 2021 г. всички мобилни приложения трябва да се стремят да внедрят опцията за отпечатък или отключване с лице за потребителите. Освен разпознаване на лица и сканиране на пръстови отпечатъци, биометричното удостоверяване може да включва и сканиране на ириса, разпознаване на глас, геометрия на ръката и т.н.

Футуристични тенденции на биометрично удостоверяване!

 • Имиграционни услуги
 • Облачно базирани биометрични решения
 • Онлайн банкиране и мобилни плащания

Виртуално предаване на събития

Не на последно място, това е сред последните тенденции в разработването на мобилни приложения. Виртуалните събития бяха създадени на фона на пандемията COVID-19, тъй като хората не бяха в състояние да присъстват на реални събития. Той стана толкова популярен, че има бъдеще дори след COVID.Hopin е едно от най-популярните места за виртуални събития. Това е онлайн платформа за събития за свързване на хора по целия свят. Той се различава от другите платформи, тъй като потребителите могат да сменят стаи, да слушат различни говорители, да посещават различни кабини или да общуват с различни участници.През 2021 г. можем да видим повече такива платформи да влизат в действие. Виртуални платформи като тази карат събитията да надхвърлят границите и да увеличават достъпността заедно с удобството.

Препоръчваме още:

Как да привлечете трафик към вашия YouTube канал Как да привлечете трафик към вашия YouTube канал Прочети повече
Защо моята обява в Google My Business е спряна и какво мога да направя по въпроса? Защо моята обява в Google My Business е спряна и какво мога да направя по въпроса? Прочети повече
5 начина за цифрова трансформация на вашия бизнес 5 начина за цифрова трансформация на вашия бизнес Прочети повече
нагоре