Стратегия за видео маркетинг: Как да използвате видео за популяризиране на вашият бранд!

Защо имате нужда от стратегия за видео маркетинг?

Видеото е като всяка друга форма на съдържание. За да работи за вашият бранд, трябва да мислите стратегически как да го използвате. Без стратегия няма да знаете какви са вашите цели, защо имат значение, какво съдържание да се изготви за вашата аудитория или кои показатели имат значение, докато се опитвате да докажете възвръщаемостта на инвестициите.

Как да създадете стратегия за видео маркетинг?

Стъпка 1: Проверете вашето видео съдържание

Извършването на одит на видео съдържание е свързано с разбирането на това, което сте създали и доколко ефективно е било. За начало избройте вашите видеоклипове и съберете показатели за всеки. Например, ако качвате видеоклипове, качени в YouTube, отворете таблото за управление на създателя си и съберете статистика за показванията и ангажираността на видеоклипа. Също така, ако имате данни от Google Analytics, които атрибутите са посещения на сайта на видео изгледи, включете и тях.След това определете колко успешни са били вашите видеоклипове. Генерирали ли са толкова гледки, колкото сте очаквали? Кои от вашите видеоклипове бяха най-популярни? Колко посещения донесоха вашите видеоклипове на вашия уебсайт?Въпреки че това не е изчерпателен списък с въпроси, това е добра отправна точка. Вашата цел е да определите какви резултати са донесли вашите видеоклипове на вашата марка. Ако резултатите до момента не са били ефективни, отделете време, за да разгледате съдържанието, което сте създали. По-нататък в тази публикация в блога ще ви покажем как да създавате ефективни и увлекателни видеоклипове. Можете да използвате формула от три стъпки като ръководство и да сравните как са структурирани вашите видеоклипове, за да видите къде можете да ги подобрите.

Стъпка 2: Създайте фуния за видео маркетинг

Създаването на фуния за видео маркетинг ви дава възможност да планирате съдържание. Фуния за видео маркетинг включва колекция от видеоклипове, специално създадени, за да помогнат на купувачите в крайна сметка да станат клиенти. Фуниите за видео маркетинг са като фунии за маркетинг на съдържание. На всеки етап те извършват специфични подвизи, за да помогнат на купувачите да се приближат до продажбата. Всъщност фуниите за видео маркетинг се вписват във фунии за маркетинг на съдържание.

Видеоклипове и етапи на фунии:

Въпреки че фуниите не са нова концепция, те все още могат да се възприемат като сложни. Добрата новина е, че фуниите за видео маркетинг са лесни за разбиране и проектиране. Това, което следва, е ясна разбивка на това как всеки етап от фунията за видео маркетинг работи за задвижване на вашата стратегия за видео маркетинг.

Привличайте в горната част на фунията.Видеоклиповете от горната част на вашата фуния са предназначени да привлекат възможно най-много купувачи. Както при фунията за маркетинг на съдържание, това са хора, които може да имат разбиране за конкретен проблем, с който се сблъскват, или се нуждаят от помощ за определяне на проблем, тъй като стават все по-изложени на решения като вашия.

За да помогнете, видеоклиповете, които създавате за върха на фунията си, са предназначени да помогнат на непознати да разберат по-добре предизвикателствата, които имат. Тук вашите видеоклипове са образователни и се фокусират повече върху предоставянето на яснота или демистифициращи концепции, на които е била изложена вашата аудитория.

Основни показатели:

Брой прегледи на видеоклипове и ангажираност.Създавайте видеоклипове, които генерират повече показвания и ангажираност. Колкото по-високи са вашите числа, толкова по-добри са вашите видеоклипове за достигане до по-голяма част от вашата целева аудитория.Повечето хора са чували за QuickBooks. За да привлекат вниманието на собствениците на малък бизнес, те се обърнаха към Дани ДеВито. Чрез създаването на поредица от кратки реклами, където DeVito засяга някои от най-често срещаните грешки, които собствениците на бизнеса правят (опитвайки се да управляват бизнеса и да попълнят книгите), счетоводната марка софтуер успя бързо да покаже на купувачите, че има по-умен начин.

Обучение в средата на фунията:

Видеоклиповете, създадени за средата на фунията ви, са предназначени да образоват вашата вече наясно с проблемите аудитория. На този етап зрителите ви са били изложени на нови концепции, предизвикателства и са готови да научат за решения като вашето. Тук целта ви е да споделите как работи вашето решение и защо е най-подходящо за марката. Този етап е и за доказване защо други решения не са толкова ефективни като вашите.

Ключов показател: Време за гледане

Времето за гледане показва колко време хората прекарват, гледайки вашите видеоклипове. Колкото по-дълго време за гледане, толкова по-добре. По-дългите гледания на видео доказват, че хората научават какво предлага вашата марка.

Редактирайте видеото в края на фунията:

Видеоклиповете в долната част на вашата фуния са предназначени да конвертират образовани купувачи. Чрез използването на задълбочен поглед върху вашия продукт под формата на демонстрации и мощно социално доказателно съдържание като видео казуси и препоръки, вие можете да убедите купувачите да направят следващата стъпка.

Ключов показател: Реализации

Преобразуването може да бъде под формата на регистрации, генерирани възможни клиенти или продажби.Видео демонстрациите са мощни. Те предлагат на купувачите шанс да видят вашия продукт в действие. Те също така помагат на купувачите да разберат как работи вашият продукт и дали той ще е подходящ за тяхната организация или лична употреба. Пат Флин споделя защо и как е приел ConvertKit като своя инструмент за имейл маркетинг по избор.

Стъпка 3: Създайте ангажиращи видеоклипове

С добро разбиране за това как да проектирате вашата фуния за видео маркетинг, е време да разгледате създаването на увлекателни видеоклипове. Най-ефективните видеоклипове незабавно привличат вниманието, задържайки го, докато напредват. И това е важно. Ако искате вашите видеоклипове да генерират резултати, трябва да увеличите долната си линия, те са настроили ключови хора. Ето една проста формула от три стъпки за създаване на ангажиращи и ефективни видеоклипове.

Създайте мощна кука

Куката е първото изречение или идея, която споделяте с публика. Има значение, защото трябва незабавно да привлече вниманието им. Вашата цел е да накарате зрителите да прекарат първите няколко секунди от видеоклипа ви, като идентифицирате много конкретна точка на интерес. Куките могат да бъдат под формата на мощно изявление или оферта с ценна информация, която вашата аудитория иска да получи.Куките също могат да се справят със сериозни предизвикателства или болезнени точки, които вашата аудитория изпитва. Когато създавате своя, уверете се, че тя е силно специфична и съобразена с вашата аудитория. Това ще гарантира, че те обръщат внимание и искат да научат повече.

Увеличете стратегията за видео маркетинг

Сега, след като добре разбрахте как да създадете стратегия за видео маркетинг, нека разгледаме няколко съвета, които да ви помогнат да издигнете вашата.

1. Познайте купувачите си

  • Днес е невъзможно да се направи маркетинг без персона. И макар да не задълбочавахме какво да включим във вашата, важно е да разработите персонали, които са възможно най-задълбочени. Колкото повече знаете за вашата аудитория, толкова по-добре. Видеоклиповете ви ще могат да засегнат най-важните за тях аспекти, създавайки по-силно желание да гледате повече от вашето съдържание.

2. Популяризирайте стойността

  • Докато предоставянето на стойност е основен компонент на създаването на ефективни видеоклипове, става въпрос за нещо повече от просто предоставяне на информация. Стойността е да създадете ясен път за вашите купувачи по време на пътуването им до закупуване на вашето решение. Предоставяйки задълбочена информация, справяйки се с предизвикателствата и възраженията, които имат, и в крайна сметка ги овластявайки, вие надхвърляте само предлагането на статистически данни и цифри, за да се превърнете в доверена марка.

Докато планирате стратегията си за видео маркетинг, помислете как можете да упълномощите аудиторията си да стане нещо повече от купувачи. Помислете как можете да повишите техния статус и ще ви е по-лесно да им продавате.

3. Популяризирайте вашите видеоклипове

Създаването на вашите видеоклипове и надеждата хората да ги намерят и гледат не е стратегия. За да ги изведете там, трябва да използвате тактиките за органично и платено повишаване. За да се възползвате максимално от органичния си обхват, уверете се, че оптимизирате всички видеоклипове за търсачките. Оптимизирайте заглавията, описанията и маркерите си с ключови думи. Също така споделяйте вашите видеоклипове на възможно най-много места, включително социалните медии.От платената страна отделете малко бюджет за популяризиране на вашите видеоклипове. Важно е да се разглежда използването на платени медии като по-голяма инвестиция. Повечето марки се борят да се ангажират с платени медии, защото не го разбират или смятат, че това е загуба на пари. Не бъдете като повечето марки. Използването на платени реклами ще ви помогне да достигнете по-бързо до по-голяма част от целевата си аудитория, запълвайки горната част на вашата фуния за видео маркетинг и насочвайки повече купувачи към дъното за конвертиране.Видеото е един от най-ефективните начини да излезете пред купувачите си днес. Също така е лесно да започнете и всички марки трябва да го използват. Но преди да вземете камерата и да ударите записа, отделете време, за да разработите ефективна стратегия за видео маркетинг. Проектирайте вашата фуния за видео маркетинг и я напълнете с увлекателни видеоклипове. Отделете време да научите колкото се може повече и за вашите купувачи. В крайна сметка, всяко видео, което създавате, ще бъде за тях и вашата цел е да привлечете, образовате и конвертирате възможно най-много купувачи в клиенти, които плащат.

Препоръчваме още:

5-те елемента на успешните дигитални реклами 5-те елемента на успешните дигитални реклами Прочети повече
Основни съвети за успех по имейл маркетинга Основни съвети за успех по имейл маркетинга Прочети повече
10  най - добри имейл маркетинг съвети за вашия моден бизнес 10 най - добри имейл маркетинг съвети за вашия моден бизнес Прочети повече
нагоре