Стъпки за привличане онлайн на потенциални клиенти

   Потенциалните клиенти са физически лица или организации, които се интересуват от това, което продавате. Интересът се изразява чрез споделяне на информация за контакт, като имейл имейл, телефонен номер или дръжка в социалните медии.”

Те варират в зависимост от това колко са ангажирани с вашите продукти или услуги. Маркетинг квалифицирани клиенти (MQL) участват във вашите маркетингови дейности, например уеб семинар. Квалифицираните клиенти за продажби (SQL) са висококачествени потенциални клиенти, показващи ясно намерение и способност за покупка.

В идеалния случай искате да увеличите количеството качествени клиенти, за да постигнете целите си.

Рамка от 7 стъпки за привличане на потенциални клиенти

  • Цели

Използвайки математическа формула, можете да въведете средната продажна цена на вашия продукт и средната скорост на продажба, за да изчислите броя на възможните клиенти, необходими за постигане на целта на приходите. Включването на средната цена на клиент ще покаже общия ви бюджет.

Ако нямате тези цифри за вашия бизнес, използвайте междувременно средните стойности за отрасъла.

  • Купувач персона

„ Персоната на купувача е полуфиктивно представяне на вашия идеален клиент въз основа на проучване на пазара и реални данни за съществуващите ви клиенти.”

За да разберете интересите, болката и предизвикателствата на вашите идеални клиенти, помислете за интервюиране на клиенти, изучаване на вашата база данни за контакти, използване на формуляри за уебсайтове и получаване на обратна връзка от вашите търговци. След това направете мозъчен штурм с вашия екип, за да създадете персонали за купувача от събраната информация.

  • Пътуване на купувача

Картата на процеса, през който преминават купувачите се състои от:

- осъзнаване на нуждата.

- обмисляне варианти за решаване на нуждата.

- решение за покупка.

Не забравяйте да съобразите допирните точки за пътуване с вашия тип бизнес.

  • Съпоставяне на съдържание и оферти

Ефективната стратегия за поддържане на ангажираност с вашия бизнес предоставя правилния тип съдържание на всеки купувач персона в точното време.

Генерирайте потенциални клиенти с оферта, която ще ги мотивира да споделят информацията за контакт с тях.

  • Път за преобразуване

Какъв цифров път се следва, за да се превърне анонимен посетител на уебсайт в купувач?

Четирите основни елемента са целевата страница за оферта, формуляр за преобразуване, благодарствена страница и в замяна получавате имейл адрес.

Канали

Тази стъпка може да бъде адресирана само като последица от предишните стъпки. Сега вие определяте какви маркетингови тактики ще постигнат целите ви за приходи.

Всеки канал (платено или органично търсене) има свои собствени предимства и е съпоставен с стъпки по пътя на купувача.

  • Отчитане

Използвайте данни и прозрения, за да затворите кръга между маркетинговите дейности и резултатите от продажбите. Получаването на обратна връзка ви позволява да правите промени в кампанията, които увеличават броя на възможните клиенти.

За индивидуална помощ с вашата онлайн стратегия за генериране на потенциални клиенти се свържете с нас!

Препоръчваме още:

Какво е лимитирана крипто поръчка Какво е лимитирана крипто поръчка Прочети повече
Какво е Geofencing? Какво е Geofencing? Прочети повече
Весела Коледа Весела Коледа Прочети повече
нагоре