Съвети за оптимизиране на PPC

   Изследванията на McKinsey and Company, проведени през май 2020 г. показват, че взетите сега решения могат да окажат въздействие на по-късна дата. По време на тази статия ще погледнем в бъдещето и как можете да използвате дигитален маркетинг и плащане на кликване (PPC), за да увеличите успеха на вашия бизнес.

Основните резултати, които се появяват в настоящия пейзаж за потребителите, са:

  1. 56% от потребителите предпочитат да разглеждат онлайн и са минимално време в магазина.

  2. Трима от десет потребители на B2B и B2C са закупили различни марки.

  3. 72% от потребителите вече пазаруват онлайн и взимат различни решения за покупка.

COVID ускори преминаването към дигитални продажби за вземащите решения B2B. Навиците, формирани днес, ще се превърнат в норма в бъдеще.

Има две основни стратегии, които бизнесът може да следва:

  • Подходът, ориентиран към магазина  - това предоставя на потребителите необходимата информация и ги пренасочва към физическите обекти. Идеален е за стоматологията, адвокатските кантори. и търговци на дребно и др., които изискват този практически опит.

  • Всеканалният подход - подходът на многоканален канал позволява на потребителя множество точки на контакт онлайн с вашия бизнес. Например, те могат да взаимодействат с бизнес в социалните медии, като е идеален за всеки бизнес.

Реактивирайте и ускорете продажбите

Целта на повторното активиране и ускоряване на продажбите е да стимулира растежа на бизнеса в непрекъснато променящата се среда. Google предоставя инструменти, които могат да помогнат за постигането на тези резултати.

  • Google Тенденции (може да бъде стеснен до вашата държава или регион)

  • Планер за ефективност (наличен в Google Ads )

  • Оптимизационен резултат (наличен в Google Ads)

Всички инструменти се актуализират постоянно и са достъпни. Работата, която сте положили сега, ще има огромно въздействие за бъдещето и взаимодействието с клиентите по дигитален начин.

За повече информация относно оптимизирането на PPC и други стратегии за дигитален маркетинг, се свържете с нас!

Препоръчваме още:

Съвременните автомобилни дилърства и влиянието на онлайн продажбите Съвременните автомобилни дилърства и влиянието на онлайн продажбите Прочети повече
Статистика за мобилна електронна търговия (2023 г.) Статистика за мобилна електронна търговия (2023 г.) Прочети повече
6 причини защо имате нужда от мобилно приложение за недвижими имоти 6 причини защо имате нужда от мобилно приложение за недвижими имоти Прочети повече
нагоре