Men4Technologies&Innovations

   Горди сме да ви представим интервюто, с което собственикът на нашата компания инж. Евгени Нончев, участва в класацията "Мъже на върха" публикувано в световноизвестното предприемаческо списание Forbes!

Поздравления от целия екип! 

 

  • Г-н Нончев, как измервате успеха на компанията си на толкова конкурентен пазар?

Всеки собственик на компания измерва успеха по различен начин, но аз го измервам по 3 показателя.
Най важно за мен и моите компании са финансови показатели като темп на растеж на приходите, нетна печалба, възвръщаемост на инвестициите. Те са полезни за увеличаване на финансите на компанията.
На второ място са показателите, ориентирани към клиента, които ги разглеждаме като най-важния показател за ефективност. Някои от основните включват процент на конверсия, задържане на клиенти, положителни отзиви. Тези показатели ме фокусират върху спечелването на лоялни клиенти чрез производство на продукти с отлично качество, използване на иновации и наблягане върху силна услуга за поддръжка на клиенти.
На трето място са показателите, ориентирани към служителите. Те са изключително важни за мен и към тях включвам ангажираност на служителите, удовлетвореност и текучество. Опитът ми показва, че по-голямата ангажираност и мотивация на служителите е свързана с по-висока удовлетвореност на клиентите. Когато служителите са доволни от работата си и работят с удоволствие, това се вижда от клиентите и те избират моята компания пред конкурентите.

  • Какъв бизнес проблем решава Software Enterprise?

Софтутер ЕАД управлява цяла екосистема, базирана на софтуерния продукт Expozy. Expozy е платформа за електронна търговия от следващо поколение, чиято цел е да опрости създаването, стартирането и успеха на онлайн бизнеса. Expozy е базиран на архитектурата MACH (Microservices, API-first, Cloud-native, Headless). Нашата облачна платформа позволява на бизнеса да обслужва аудитории във всички допирни точки и осигурява градивните елементи за новата ера на дигиталната търговия и блокчейна. Нашата гъвкава компонентна архитектура подобрява рентабилността чрез значително намаляване на времето за разработка и ресурси, необходими за мигриране към модерна иновативна технология и посрещане на новите изисквания на клиентите. Базираният API подход на Expozy улеснява интегрирането на стотици външни приложения или инструменти за по-добро бизнес развитие. Предоставяме интеграции с ERP системи, за да управлявате целия си бизнес от едно табло, както и CRM, за да управлявате всички ваши отношения с клиенти. Нашата най-съвременна софтуерна технология ще осигури на вашата организация несравнима производителност, техническа гъвкавост, висока достъпност и неограничени надстройки.

  • Кое е най-голямото предизвикателство, с което сте се справили като собственик на бизнес?

Всяко предизвикателство ме учи на нови неща и ме изгражда като характер. Като собственик на софтуерна компания се сблъсквам ежедневно с най-различни предизвикателства в дигиталната среда. Аз се водя от мисълта, че, колкото по-голямо е предизвикателството, толкова по-голяма е възможността за растеж.

  • Вярвате ли, че има формула да бъдеш успешен предприемач. Ако да, каква е тя?

Моята формула за успешен предприемач се гради на няколко съвкупни елемента. Първият е самоувереност. Предприемачеството е процес на създаване на рискове и поемане на инициативата за нови начинания в условията на несигурност. Самоувереността включва увереност, независимост, индивидуалност и оптимизъм. Аз съм уверен и разчитам на себе си и моите партньори, че заедно ще постигнем повече.
Решителността е втората величина във формулата на успеха. Решителност е да не се отказвате при първото препятствие. Едва ли ще успеете в някакво начинание от първия път. С упоритост успях да превърна решимостта в навик и да бъда твърдо целенасочен да постигна целта си.
И накрая: не забравяйте да учите. Всекидневно се уча от най-успелите предприемачи. Чета и допълвам знанията си. Добра практика е да слушате аудиокниги, докато пътувате до работното място.

  • Как следите за промените в индустрията, за да не изоставате от трендовете на пазара?

Темповете на развитие в софтуерния бранш са светкавични, затова ежедневно чета и се информирам за настъпилите трендове от уебресурси, социални мрежи и отворени групи.

„Аз се водя от мисълта, че, колкото по-голямо е предизвикателството, толкова по-голяма е възможността за растеж.“

 

FORBES MEN 2022 • МЪЖЕ НА ВЪРХА

Препоръчваме още:

Весела Коледа Весела Коледа Прочети повече
Как да управлявате етапите от потребителското пътуване? Как да управлявате етапите от потребителското пътуване? Прочети повече
Как да използвате ChatGPT? Как да използвате ChatGPT? Прочети повече
нагоре