Как да станете SEO експерт през 2021 година?

   Не е тайна, че в областта на дигиталния маркетинг започва нова ера. Бизнесът, голям и малък, иска да инвестира в дигитален маркетинг, за да увеличи експозицията си и възможностите за бизнес. SEO (Оптимизация за търсачки) е важна част от дигиталния маркетинг, тъй като осигурява голям брой потенциални клиенти на бизнеса по органичен начин.

По този начин кариерата на SEO експерт е доходоносен избор, като се имат предвид настоящите и бъдещите тенденции, тъй като бизнесът излиза онлайн и търси SEO експерт. Но объркани ли сте как да започнете пътуването си и как да станете SEO експерт ? Не се притеснявайте. Ние ви покрихме. В този блог ще обсъдим необходимите умения, за да станете SEO експерт и как можете да ги придобиете.

Технически умения

Овладяването на технически умения е първата и най-съществена стъпка в това как да станете SEO експерт. Някои от критичните технически умения, които трябва да придобиете като SEO експерт, са:

  • Притежаване на основни познания за HTML

Не е нужно да сте кодиращ гуру, за да бъдете SEO експерт. Но ако попитате опитен професионалист „ как да станете SEO експерт “, най-вероятно ще чуете фразата „Изучете основите си за HTML“. Алгоритмите на търсачките виждат всичко в кода. Следователно, за да оптимизирате съдържанието си за по-голяма видимост и да отстраните технически проблеми, основното разбиране на HTML е задължително. Полезно би било, ако сте добре запознати с мета-маркиране, мета описания, заглавки и HREF команди, за да превъзхождате SEO.

  • Познаване на различни видове SEO

SEO включва множество подкомпоненти, които колективно допринасят за това. Те са:

- SEO на страницата: техниките за SEO на страницата включват публикуване на оптимизирано за SEO съдържание, използване на вътрешни и външни връзки, разделяне на съдържанието на подходящи секции със заглавия, заглавия на страници и мета описания за съдържанието на страницата.

- SEO извън страницата: уменията за SEO оптимизация извън страницата включват маркетинг в социални медии, изграждане на връзки и споменавания на марката. Като експерт по SEO трябва да имате техническото ноу-хау за оптимизиране на съдържанието си.

- Техническо SEO: тук нещата отиват в дълбоката техническа област. Техническото SEO означава оптимизиране на вашето цифрово съдържание за фазата на обхождане и индексиране на уебсайта. С техническото SEO можете да оптимизирате уебсайта си по начин, по който търсачките имат достъп да обхождат и индексират данните ви с лекота.

  • Избор на правилните SEO инструменти

За да станете SEO майстор, трябва да знаете какви инструменти да използвате. Съберете задълбочени познания за инструменти като Google Analytics и Google Search Console. По същия начин разполагайте с инструменти като SEMRush, Ahrefs, DeepCrawl и Ubersuggest.

Нетехнически умения

Изброихме някои от основните нетехнически умения, които трябва да притежавате, за да станете SEO експерт.

  • Комуникация

Експертът по SEO трябва да бъде отличен комуникатор. Те трябва да могат да обяснят важността, стратегиите и възвръщаемостта на инвестициите в SEO маркетинга на своите клиенти, за да спечелят тяхното доверие и да ги уверят в положителни резултати.

  • Планиране

Ще ви помогне, ако сте проучили много, за да излезете с най-добрата SEO стратегия за продуктите и услугите на вашите клиенти. Това включва добре проучени ключови думи, анализ на данни, месечна SEO стратегия, анализ на конкуренти и т.н.

  • Самообучение

С SEO има какво да се научи всеки ден. За да сте в крак с най-новите SEO практики, можете да се абонирате за блогове, свързани със SEO, да присъствате на конференции и уеб семинари от експерти в бранша и да получите сертификат за дигитален маркетинг от онлайн компания за висше образование.

 

Наличието на правилната комбинация от технически и нетехнически умения е необходимо, за да станете SEO експерт. Тъй като SEO пейзажът се променя непрекъснато, трябва да се актуализирате с най-новите SEO основи, съвети, трикове и тенденции, за да станете най-добрият в това, което правите.

Свържете се с нас, ако не можете да се справите и ви е необходим професионалист!

Препоръчваме още:

Най -добрите борси за търговия с криптовалути Най -добрите борси за търговия с криптовалути Прочети повече
5 интересни идеи да започнете вашата седмица! 5 интересни идеи да започнете вашата седмица! Прочети повече
Как да превърнете уебсайта си в машина за генериране на продажби? Как да превърнете уебсайта си в машина за генериране на продажби? Прочети повече
нагоре