Как да популяризирате безплатно канала си в YouTube?

YouTube, както и другите платформи за социални медии, непрекъснато се променя. Това, което беше страхотно, когато YouTube за пръв път започна да нараства популярността, не е точно това, което ще намерите на платформата в наши дни. Сега, не ни разбирайте погрешно, колекцията от забавни видеоклипове за домашни любимци в YouTube продължава да расте ежедневно. През последните години обаче YouTube стана място за бизнес, марки, търговци и популярни лица.С 62% от бизнеса, които използват YouTube за популяризиране на своето съдържание (Buffer), е ясно, че YouTube е чудесно допълнение към всяка маркетингова стратегия. За да го използвате ефективно обаче, ще трябва да погледнете вашите видеоклипове и абонати за вашия канал, без да харчите много пари. Ето защо е толкова важно да знаете как да популяризирате канала си в YouTube безплатно. За тази цел ето няколко безплатни начина за популяризиране на канала ви в YouTube.

 

Създайте съдържание, което си заслужава да се популяризира!

Да, знаем, че току-що ви казахме, че най-доброто съдържание в света няма да помогне, ако никой не го види. Другата страна на това обаче е, че никой няма да гледа съдържание, което не е добро. Така че, ако искате успешно да популяризирате канала си в YouTube, трябва да го напълните със съдържание, което си струва да се популяризира. В противен случай ще откриете, че създавате неясно съдържание в YouTube, което хората гледат веднъж, никога не се абонират и никога не се ангажират.

Лесният процес за създаване на съдържание в YouTube е следният:

  • Изберете правилния тип съдържание в YouTube
  • Напишете (или поне очертайте) видеоклипа си
  • Запишете вашето видео
  • Редактирайте видеоклипа си в YouTube
  • Качете видеоклипа си
  • Добавете страхотна мини изображение на видеоклип в YouTube
  • Оптимизирайте видеоклипа си в YouTube

 

Използвайте SEO за YouTube!

SEO е най-лесният начин да популяризирате канала си в YouTube безплатно. YouTube е не само платформа за социални медии, базирана на видео, тя е и втората по големина търсачка в света след Google с милиарди търсения, които се случват на платформата всеки месец. За да сте сигурни, че съдържанието ви се намира в платформата, ще искате да използвате YouTube SEO, така че да използвате правилните ключови думи в заглавията, описанията на видеоклиповете и маркерите.

 

Ключови думи!

За да намерите правилните ключови думи за вашето съдържание в YouTube, започнете с темата си. Можете да въведете темата в лентата за търсене на YouTube и да използвате автосугеста, за да насочвате избора на ключови думи. Има и тонове инструменти за SEO на YouTube, които ще ви помогнат да намерите ключовите думи, които търси вашата целева аудитория, за да можете да създадете правилното съдържание и да го оптимизирате за търсене.

 

Заглавия на видео!

След като изберете целевата си ключова дума, ще искате да я използвате в заглавието на видеоклипа си, в идеалния случай в началото на заглавието. Заглавието на вашето видео е това, което зрителите ще видят първо, така че ще трябва да създадете заглавие на видеоклипа, което е едновременно завладяващо и включва ключовата Ви дума естествено. Не забравяйте, че Google автоматично ще съкрати заглавието на видеоклипа ви до 66 знака в резултатите от търсенето, така че е най-добре да използвате заглавие, което отговаря на това ограничение.

 

Видео описания!

Описанието на видеоклипа ви в YouTube е изключително важно, когато става въпрос за това вашето съдържание да се показва в резултатите от търсенето на YouTube и Google. За да напишете най-добрите описания на видеоклипове в YouTube, помислете каква информация искате да споделите с зрителите за вашето видео. Включете целевата си ключова дума и свързаните с нея ключови думи в описанието на вашето видео, за да сте сигурни, че използвате SEO. Също така препоръчваме да включите връзка към свързано съдържание, което също притежавате (например връзка към публикация в блог на същата тема).

 

Етикети!

Етикетите бързо казват на алгоритъма на YouTube за какво става дума във вашето видео. Поддържайте маркерите си подходящи за вашата марка и съдържанието ви - не включвайте несвързани маркери с надеждата, че ще се класирате по-високо. В началото може и да е така, но докато зрителите се отклоняват от съдържанието ви, алгоритъмът на YouTube ще коригира съответно класирането ви. В края на краищата YouTube иска да задържи хората на техния сайт; ако съдържанието ви ги ангажира, съдържанието ви няма да бъде класирано като високо.

 

Изградете общност!

Едно от предимствата на създаването на съдържание в YouTube е, че то ви помага да бъдете авторитет във вашата ниша и индустрия. Хората ще започнат да ви търсят за вашето знание. Можете да ги ангажирате, като изградите общност. Изграждането на общност в YouTube не трябва да е сложно. Чудесен начин да започнете е просто да се ангажирате с вашите зрители, когато те коментират вашите видеоклипове, да споделят друга интересна информация и винаги да добавят стойност към живота им. Можете дори да настроите раздел на общността на платформата:

 

Съвместна работа с други създатели!

Не се страхувайте да си сътрудничите с други създатели на YouTube и влиятелни лица в YouTube. Този тип кръстосана промоция е от полза и за двете страни и работи добре, за да разшири обхвата ви. Сътрудничеството е просто: двама или повече потребители на YouTube работят заедно, за да създадат уникален видеоклип за всеки от своите канали. За да го направите, започнете с намирането на друга личност в YouTube с припокриваща се аудитория. След това протегнете ръка и направете своя тон.

 

Стартирайте конкурс!

Провеждането на конкурс е един от любимите ни начини за безплатно популяризиране на канал в YouTube. Състезанията обикновено привличат много внимание и, когато бъдат направени правилно, ще ви осигурят повече абонати в YouTube, без изкуствено да увеличават броя на абонатите си с хора, които са само там за състезанието и всъщност не се интересуват от вашата марка или вашето съдържание.Препоръчваме ви да раздадете нещо, тясно свързано с вашата ниша, за да предпазите тези, които не се интересуват истински. Независимо от вашата ниша, трябва да можете да измислите нещо вълнуващо, което да подарите. Ако например сте лайф треньор, може да искате да подарите безплатна сесия за поставяне на цели или дори един месец седмични лайф коучинг сесии. Колкото повече стойност има наградата, толкова повече интерес ще генерирате.Не забравяйте, че провеждате състезанието, за да привлечете повече абонати към вашия канал. Не забравяйте да направите абонирането за вашия канал един от критериите за влизане!

 

Популяризирайте канала си в YouTube в социалните медии!

Освен присъствието ви в YouTube, ще трябва да имате и профили в други платформи на социални медии. Не се паникьосвайте, нямаме предвид всички тях. Просто изберете платформите, на които вашата аудитория е най-вероятно да излиза. Facebook и Instagram все още са две от най-популярните платформи за социални медии, така че в този раздел ще споделим начини за безплатно популяризиране на канала ви в YouTube на тези платформи.

 

Използвайте #Hashtags!

Подобно на много други платформи за социални медии, YouTube използва хаштагове за маркиране на категории и търсене. Използването на хаштагове може да улесни повече хора да намерят вашите видеоклипове. Освен това можете да използвате хаштагове, за да категоризирате видеоклиповете си, без да е необходимо да ги добавяте към плейлисти (въпреки че препоръчваме да създадете и плейлисти). YouTube позволява до 15 хештега - повече от това и всички хештегове, използвани във видеото, ще бъдат игнорирани. Изглежда, че сладкото място е между 3–5 хаштага на описание на видеоклипа.Преди да започнете да включвате хаштагове, отделете време да ги търсите, за да видите какво се появява. Ако откриете куп нискокачествено съдържание, прикрепено към определен хаштаг, може да не искате да използвате този хаштаг и вашето съдържание да бъде свързано с всичко останало, което се появява. Можете също така да създадете персонализирани маркови хаштагове, които да насочват зрителите към повече от вашето съдържание, когато ги следват.

 

Популяризирайте канала си в YouTube във форуми!

Форумите са едно от най-добрите места за безплатно популяризиране на канала ви в YouTube. Но много форуми имат строга политика „без промоции“. За да заобиколите това, уверете се, че добавяте стойност към разговора. Не просто влизайте, пуснете връзка към най-новия си видеоклип в YouTube и си тръгнете. Вместо това се ангажирайте с хората във форума и споделяйте съдържанието си само ако това ще им бъде от полза.

 

Обобщавайки, сега знаете как да популяризирате канала си в YouTube безплатно. Въпреки факта, че YouTube е пълен със съдържание, потребителите непрекъснато искат още. За да не се изгубят видеоклиповете ви при разбъркването, ви е необходима солидна маркетингова стратегия в YouTube, която включва както тактики за платена, така и за безплатна промоция. Когато тепърва започвате, може да нямате бюджета, за да осъществите платена промоция. Използвайки съветите, които сме включили в тази статия, ще можете да получите повече гледания в YouTube, да увеличите абонатите си и да контролирате собствения си разказ - безплатно.

Препоръчваме още:

Какво е Web 3.0 Какво е Web 3.0 Прочети повече
Как да намерите пазарна ниша за електронна търговия Как да намерите пазарна ниша за електронна търговия Прочети повече
Какво е биткойн? Какво е биткойн? Прочети повече
нагоре