Как да направите страхотно първо впечатление на интервю за работа?

   Уил Роджърс е казал: „Никога не получавате втори шанс да направите първо впечатление“.

Знаете ли, че близо 30 процента от интервюиращите решават в рамките на първите пет минути от интервюто дали ще продължат напред с кандидата? Малко над 50 процента решават в рамките на 5-15 минути.

Това означава, че трябва да направите силно впечатление!

Знаем, че интервютата могат да бъдат стресиращи, но има няколко елементарни градивни елемента, които можете да използвате, за да направите страхотно първо впечатление. Продължете да четете, за да научите всичко за тях.

Поздравления, поканени сте на интервю!

Ако никога не сте имали интервю в професионална среда, може да не сте сигурни в правилния етикет на интервюто. Помислете за тези основи, за да направите страхотно първо впечатление:

  • Бъдите точни

Тръгнете достатъчно рано, за да имате предвид проблеми с трафика или непредвидени закъснения. Не закъснявайте...по някаква причина! Въпреки това, твърде рано може да хванете интервюиращите ви неподготвени.

Ако стигнете до интервюто твърде рано, спрете в местно кафене и вземете нещо за пиене или седнете в колата си, докато остават десет минути преди началото на интервюто.

Ако не сте стигнали навреме за интервюто, това създава на интервюиращите впечатлението, че няма да дойдете навреме за работа, ако ви наемат.

  • Бъдете облечени подходящо

Ако сте облечени по- разголени, създавате впечатлението, че не уважавате позицията, но ако сте прекалено облечени, вие предавате, че не разбирате културата.

Ако не сте сигурни какво да облечете, посетете уебсайта на компанията и потърсете раздел, който включва снимки на служителите. Това ще ви помогне да решите какъв тип облекло е най-добре да носите за интервюто си!

Можете да добавите цвят към вашето облекло или да носите колие, но не прекалявайте.

  • Бъдете подготвени

Това е толкова важно - знайте собствената си автобиография!

Бъдете готови с конкретни примери за вашите успехи и неуспехи. Наличието на незабавен отговор носи увереност и яснота на мисълта.

Ако искате да убедите интервюиращия, че сте най-добрият кандидат за работата, трябва да демонстрирате добро разбиране за това какво включва работата и да можете да покажете, че ще отговаряте на фирмената култура.

  • Бъдете наблюдателни

Може да се чувствате малко нервни по време на интервюто си, но е важно да обърнете внимание на заобикалящата ви среда! Можете да научите много, като използвате умения за наблюдение. Можете да разберете подробности за компанията или интервюиращия, които ви позволяват да установите по-силна връзка.

  • Бъдете спокойни

Нервите са нормални, но намерете начин да успокоите вътрешното си Аз, за ​​да представите най-доброто си външно Аз!

Когато сърцето и мислите ви препускат, периферното ви зрително поле се стеснява. Почивайте си много, яжте здравословна закуска и не прекалявайте графика си.

 

Да знаете какво контролирате, когато имате възможност да направите първо впечатление, е една част от уравнението.

Един приятел веднъж ми даде много добър съвет: Уверете се, че обувките ви са чисти, преди да отидете на интервю. Той не ми каза толкова за обувките ми, колкото да обърна внимание на детайлите.

Когато обърнете внимание на детайлите, ще почувствате по-голям контрол върху цялостното си изображение и представяне от момента, в който влезете в интервюто. Късмет!

Препоръчваме още:

Как входящият маркетинг спестява пари Как входящият маркетинг спестява пари Прочети повече
Идеи за имейл бюлетин Идеи за имейл бюлетин Прочети повече
Как да използвате VPN, за да подобрите сигурността бизнеса си Как да използвате VPN, за да подобрите сигурността бизнеса си Прочети повече
нагоре