Разликата между уеб дизайн и уеб програмиране

Уеб дизайн

Представете си, че дизайнерите на мрежата са хора, които превръщат една идея или история във визуално привлекателен дизайн и работят в една организация, за да направят лицето на потребителя в целия уебсайт. Те проектират уебсайтовете според това какво си представят и какво чувстват. Като основател ще инициирате сюжет на организацията си на дизайнер, който ще очаквате да подреди добре уебсайта ви, преди да започне да се развива като проект.

Уеб дизайнерите дават цялостна документация за стратегическите техники. Не просто измислят перфектен уеб сайт, но и виждат дизайна в главата си като я редставят под формата на скица. От скицирането, дизайнерите на мрежи се придвижват към рамки, макети и до окончателния дизайн. Експертите на дизайн насърчават цялостния уебсайт в очертанията на компонентите, перфектно организират всеки един лабиринт от страници, икони, шрифтове и други включени функции.


Някои от основните роли на уеб дизайнера:

- Използване на средства за софтуерни инструменти като Adobe Photoshop, Illustrator или Sketch за разработване на последния обяснителен чертеж на уебсайта.
- Уеб дизайнерите, които искат да надграждат себе си, наблюдават най-съвременните тенденции. 
- Уеб дизайнерите показват, че освен това продължават да концентрират брандирането на уебсайта, цветовите палитри, които ще се използват, както и писмата и четливостта на уебсайта.


Уеб разработка

Помислете за разработчиците на обърканите хора, които обръщат дизайна в уебсайт на живо. Мрежовите разработчици използват езика и софтуера за преоразмеряване на фигурата и функционалността на уебсайта. Забележете, че разработчиците на сайтове се разделят в две подкатегории: разработчици от "front-end" и разработчици от типа "back-end".
Един от водещите разработчици е този, който изгражда интерфейса и осигурява подреждането като взаимодействие между back-end" на уебсайта и потребителя.

Разработчиците от Back-end са хора, които представят на потребителите конструкция със свои собствени данни (например създаване на профил) или статия за страницата на вашия блог. Обикновено, ако уебсайтът изисква информация, която да бъде съхранена, и създаването му е разбираемо на по-късен етап, разбира се, ще има каталожна връзка. 


Някои от основните роли на уеб програмиста:

- Изграждане на границата, през която зрителят не взаимодейства с уебсайта. Тази граница е построена от разработчиците на "front-end" посредством HTML, CSS и JS езици.
- Началото на проекта се предоставя за оценяване на разработчиците, за да могат да въвеждат в действие динамичен уеб сайт и да представят на всеки един от основните данни на главния сървър и бази данни.
- Уеб разработчиците може също така да не се занимават с инструменти за изпълнение на версията. 

 

 

Нашият екип от професионалисти може да ви помогне в изграждането и разработката на уеб сайт: STUDIOWEB.BG

 

Препоръчваме още:

Централизирана или децентрализирана система? И какво е блокчейн технологията. Централизирана или децентрализирана система? И какво е блокчейн технологията. Прочети повече
teeest teeest Прочети повече
тттттт тттттт Прочети повече
нагоре