7 съвета, които да си възложите за изпълнение на успешен бизнес план!

Успешен бизнес план!

1. Човешки ресурси / ТРЗ

Човешките ресурси покриват много основи в малкия бизнес, от наемане до управление на вашия екип. Може да си мислите, че нямате достатъчно служители, за да оправдаете възлагането на човешките ресурси на външни изпълнители, но тъй като HR покрива толкова много работни задължения, може да си заслужава. Първо, помислете за конкретните задължения за човешки ресурси, от които се нуждаете. Те могат да включват:

  • Обработка на заплати
  • Здравно осигуряване на служителите
  • Управление на доходите на служителите
  • Наемане / набиране
  • Обучение на служителите

Спазване на трудовото законодателство като правилата за безопасност (OSHA). Много малки предприятия започват с възлагане на заплати на външни изпълнители. Тъй като има толкова много непрекъснато променящи се правила и разпоредби, е трудно вътрешният човек да го държи отгоре.

 

2. IT помощ

Малките фирми обикновено не могат да си позволят вътрешен ИТ служител, но те са толкова зависими от технологията, че се нуждаят от помощ.Подобно на HR, ИТ обхваща широк спектър от услуги, от уеб дизайн и хостинг до поправяне на хардуер или борба с киберзаплахите. Тези работни места изискват много специфичен опит, така че често има финансов смисъл да се избере това като една от задачите за възлагане на външни изпълнители и започване на възлагане на ИТ отговорности.

 

3. Оптимизация за търсачката

Днес, независимо дали сте B2B или B2C компания, потенциалните клиенти ви откриват, като търсят в търсачка (Google, най-много е най-голямата). Оптимизацията за търсачки (SEO) може да се счита за маркетингова функция, тъй като изисква много познания в бранша.Друг е въпросът колко често Google и другите големи търсачки (Bing и Yahoo) сменят своите алгоритми. Би било невъзможно да се справиш и ще струва много пари, ако наемеш служител, който има познанията, за да върши тази работа.Социалните медии играят голяма роля във вашата SEO класация, така че компанията или човекът, който наемате, трябва да има стабилна основа и в социалните платформи.Това не е задача за начинаещ, затова се уверете, че търсите някой с опит, когато възлагате SEO на външни изпълнители.

 

4. Счетоводство

Счетоводството е може би една от най-популярните задачи за възлагане на външни изпълнители. Отново счетоводството обхваща много различни работни задължения, много от които изискват собствена степен на опит. Ще искате опитен данъчен счетоводител да ви подготви данъчно облагане.В зависимост от вида на бизнеса, който притежавате, може да се нуждаете и от счетоводител. Някои от цялостните счетоводни онлайн решения, като QuickBooks, предлагат и счетоводни услуги.

 

5. Обработка на плащания

Друга една от задачите за възлагане на външни изпълнители е управлението на вашите задължения и вземания. Това са трудоемки и чувствителни към времето задачи, най-добре оставени на компания като Bill.com, която автоматизира тези процеси.Аутсорсинг на вашите вземания може да ви помогне да получите по-бързо плащане. Всъщност Bill.com казва, че клиентите им получават заплащане два пъти по-бързо. Използването на услуга като тази за AR и AP намалява възможните човешки грешки, поддържа системите ви в безопасност и ви помага да управлявате паричния си поток.И тъй като услугата е базирана на облак, можете да получите достъп до собственото си табло за управление, за да проследявате какво се случва навсякъде, където имате интернет връзка. Когато търсите компании, които да възлагате на външни изпълнители, вижте дали можете да намерите такива, които да ви позволят да опитате, преди да купите. 

 

6. Обслужване на клиенти

Добрата поддръжка на клиенти може да означава разликата между това да останете в бизнеса или да затворите вратите си. Предоставянето на превъзходно обслужване на клиентите, което потребителите очакват, не само отнема много време, но отнема много търпение да го достави.И колкото повече растете, толкова по-голямо ще бъде търсенето на обслужване на клиенти. Ето защо често има смисъл да го възлагате на кол център или чат услуга.Извършете дължимата си грижа, когато наемате компания, която да обслужва клиентите ви. Тези хора ще се занимават с вашите клиенти и вие искате да сте сигурни, че с тях се отнася справедливо.

 

7. Административни задачи

Все повече и повече малки предприятия наемат виртуални асистенти (VA), които да се справят с техните административни задачи. Те могат да варират от типична административна работа или по-сложни задължения като публикуване в социалните медии или резервиране на пътуване. Ще общувате много с този човек, така че не забравяйте да наемете някой, с когото се чувствате комфортно.

 

Достъп до експерти!

Други области на бизнеса, които включват задачи за възлагане на външни изпълнители, са продажби, маркетинг и юридически отговорности. Аутсорсингът ви дава достъп до експертни познания, които вероятно биха ви стрували много повече, ако трябва да наемете вътрешни служители с подобни познания. Цените могат да варират значително в зависимост от това какво трябва да се направи и нивото на опит на компанията, на която сте възложили работа. Не забравяйте да пазарувате и да проверявате референции днес, тъй като толкова много фирми работят отдалечено, възлагането на външни изпълнители може буквално да спести бизнес.

Препоръчваме още:

9 тягови канала за изключителен растеж на бизнеса 9 тягови канала за изключителен растеж на бизнеса Прочети повече
Как да използвате социалните медии за реклама на вашия хотел? Как да използвате социалните медии за реклама на вашия хотел? Прочети повече
Съвети за разработване на успешен бизнес! Съвети за разработване на успешен бизнес! Прочети повече
нагоре