7 предимства на AI в електронната търговия

AI е технология, която помага на предприемачите да разработят интегриран продукт с възможност за вземане на решения и способност за учене, подобрявайки бизнес ефективността и рентабилността. Трите основни области са обработка на данни, обработка на естествен език и машинно обучение. Процесът на внедряване на AI започва със събиране на данни, последвано от разбиране на човешкото и компютърното поведение и разработване на алгоритми за решаване на бизнес проблеми, чрез предоставяне на гарантирана най-добра цена. Особено за бизнеса с електронна търговия, изкуственият интелект е полезен, защото помага на компаниите да намират клиенти, да комуникират с тях чрез чатботове, да улесняват продажбите, да класифицират онлайн проучванията, насочени към клиентите, и да правят много други добри неща. Нека разберем как, като анализираме значителните предимства на AI за електронната търговия!

  • Виртуални асистенти и гласова търговия

Виртуалните ботове за електронна търговия са сертифицирани с машинно обучение и могат да разберат потребителя и съответно да предоставят необходимата поддръжка. Това не е ново, тъй като сме запознати със Siri на Apple, Alexa на Amazon и Google Assistant. Предприятията за електронна търговия предпочитат техническа помощ, защото са будни 24/7 и могат да обработват прости клиентски заявки без проблеми. Техническите сътрудници могат да правят много неща, от проучване на продукти до управление на проучвания. За клиентите техническата помощ осигурява бърз и лесен достъп до информация. Технологията за гласово разпознаване не е нова; тя датира от 60-те години на миналия век. През последните години обаче се наблюдава нарастване на аудио индустрията. Гласовата търговия е технология, която позволява на потребителите да правят покупки или запитвания, използвайки гласа си. Потребителите обичат гласовата търговия поради неговата простота и скорост; не им се налага да губят време да въвеждат точните думи.

  • По-целенасочен маркетинг и реклама

Според анкетираните търговци на дребно персонализирането е основен приоритет, но само 15% казват, че са въвели напълно персонализиране във всички канали. Отличете се от тълпата с уникално послание и проведете индивидуален разговор с клиентите си. Напредъкът в областта на изкуствения интелект и машинното обучение направи възможно използването на сложни методи за класифициране на съдържание от потребителя. Чрез анализиране на големи данни за продажбите и други взаимодействия с клиенти можете да се възползвате от нуждите на клиентите си и да им доставите посланието, което резонира най-много с тях.

  • Стабилно търсене

Една от основните причини клиентите да изоставят магазините за електронна търговия е, че не могат да намерят необходимите продукти. Онлайн бизнесът обикновено има обширен списък от продукти и за потребителя е трудно да види от какво има нужда.

Ето защо е наложително да се създаде солидна и точна изследователска статия. Изкуственият интелект е технология, която може да помогне за посрещане на нужда. Това може да ви помогне да създадете търсачка, която работи като търговски представител, като предоставя на клиентите правилните продукти.

  • Автоматизация

Тези онлайн магазини се предлагат в широка гама от формати и 24/7. Това обикновено изисква някаква машина. Чрез автоматизиране на поддръжката на клиенти търговците могат да спестят време, енергия и пари. AI може да бъде от полза, когато става въпрос за автоматизация за собственици на бизнес за електронна търговия. С автоматизацията бизнесът за електронна търговия може да управлява и изпълнява всички задачи и да рационализира външните и вътрешните операции. С помощта на AI бизнесите за електронна търговия могат да автоматизират всичко от въвеждането на нови продукти на множество канали до споделяне на продажби, идентифициране на голям трафик, предоставяне на отстъпки на лоялни клиенти и по-добро фокусиране върху по-сложни въпроси.

  • Контекстно търсене и AI Recommendations Engine

Контекстното търсене е мощна AI функция, която работи в мрежата и мобилни устройства за точни и точни резултати. Целенасоченото търсене използва двигател с изкуствен интелект за търсене на външна информация като ден от седмицата, сезон, ред на темите и т.н., подобрявайки точността на анализа. Contextual може също така да предложи свързани предложения за търсене и да попълни новогенерирана информация за търсене. По-вероятно е да доведе до продажба. По същия начин механизмът за препоръки на AI по много начини е разширение на рекламното търсене и използва външна информация, включително история, данни за бисквитки, които могат да включват предишни изследвания, история на покупките и други неща, за да има конкретни препоръки за повечето подходящи продукти.

  • Персонализиране

Персонализирането на електронната търговия персонализира изживяването при пазаруване, за да отговаря на нуждите, грижите, вкусовете и интересите на всеки клиент. С други думи, практиката за класифициране на онлайн покупки чрез показване на динамичните неща на купувача (независимо дали са продукти, марки или реклами) въз основа на техните продажби, кликвания, поведение при търсене и т.н.

Персонализирането е отличен инструмент за привличане на клиенти, стимулиране на повторни покупки и увеличаване на процента ви на реализация. И тъй като през последните две години повече хора се насочиха към онлайн пазаруване поради COVID-19, създаването на необикновено изживяване е още по-важно от всякога.

Въпреки ограничената цена, персонализирането е част от индустрията за електронна търговия от дълго време, дори преди AI да стане съществена част от бизнес технологиите. Преди моделите, управлявани от AI, ангажираността означаваше добавяне на имена на клиенти към групови имейли или използването им само за клиенти от стар сегмент. Времената обаче се промениха. Наличната технология със сигурност може да постигне много. Но може би по-важното е, че клиентите очакват повече от вас.

С нарастващия напредък в технологиите за изкуствен интелект и машинно обучение, забързаният свят на електронната търговия навлиза в дълбоки нови нива на информация от известно време. Компютрите могат бързо да обработват големи количества данни, като извършват анализи и симулации.

  • Предсказуем маркетинг

Ако искате по-добра представа какво ще купят вашите клиенти и кога е по-вероятно да купят, използвайте машинно обучение, част от AI, за да направите това. Предсказуемият маркетинг ще оптимизира вашия уебсайт за електронна търговия, за да покаже това, което клиентите ви искат да видят така, както го виждат, и дори да купува продукти за продажба. Тези изчисления се основават на информацията, която предоставяте; колкото повече информация събирате от вашия уебсайт, социални медии, имейл и други начини за взаимодействие с вашите клиенти, толкова по-добре.

 

Всички знаем, че успехът на един сайт за електронна търговия до голяма степен зависи от удовлетвореността на клиентите. За да осигурите най-добрите продажби на уебсайта си за електронна търговия, проучете различните предимства на изкуствения интелект и машинното обучение. Това може да ви помогне да използвате вашите продажби и бизнес информация, за да създадете работен план!

Препоръчваме още:

Как да управлявате етапите от потребителското пътуване? Как да управлявате етапите от потребителското пътуване? Прочети повече
Как Pinterest може да увеличи обхвата на вашия онлайн бизнес? Как Pinterest може да увеличи обхвата на вашия онлайн бизнес? Прочети повече
7 безплатни инструмента за проучване на ключови думи за PPC реклама 7 безплатни инструмента за проучване на ключови думи за PPC реклама Прочети повече
нагоре