6-те най-ефективни маркетинг съвети за инфлуенсъри!

1. Спонсорирано сътрудничество в съдържанието на социалните медии.

Спонсорираното съдържание в социалните медии е може би един от най-често срещаните видове сътрудничество на инфлуенсъри - следователно и поставянето в нашия списък. Вероятно сте го виждали и преди: инфлуенсър, публикуващ в социалните си медии като #ad или #sponsored съдържание за популяризиране на вашата марка. Това също е бърз и ефективен начин да погледнете продукта или услугата си, ако сте направили правилно. Започнете с насочване на влиятелни лица със сходни интереси и ценности на вашата собствена марка, за да помогнете по-добре да развиете вашата марка. И не само насочвайте влиятелни лица с големи последователи. За да насочите по-добре съответните влиятелни лица, използвайте платформи като Fourstarzz Media, за да помогнете за откриването на съответните влиятелни лица. За действителната кампания ще трябва да дефинирате насоки за съдържанието и правилни цели на кампанията, за да обясните по-добре какво искате от вашата страна на спонсорираното съдържание. В замяна на това инфлуенсъра ще създаде съдържание за вас и ще го публикува в емисията си - на цена. Повечето от спонсорираното съдържание вече се прави чрез Instagram, главно поради популярността на приложението. Ще видите по-голямата част от спонсорираното съдържание в емисии и истории на Instagram и дори IGTV. Имайте предвид, когато планирате стратегията си тук, че най-добрият вариант за вашата кампания е да работите с множество влиятелни лица, всички с подобна естетика и тема. По този начин увеличавате броя на хората, които ще видят кампанията Ви. Някои влиятелни платформи дори ще ви позволят да насочвате към няколко акаунта наведнъж.

 

2. Спонсорирани публикации в блога.

Спонсорираните публикации в блога са друг начин да получите съдържанието си - както искате да бъде видяно - пред аудитория онлайн. Със спонсорирани публикации в блога ще платите на инфлуенсъра или ще сключите споразумение с инфлуенсъра за публикуване на вашето съдържание на тяхната платформа. Блоговете могат да бъдат един от най-доверените видове информация онлайн - и затова брандовете се обръщат към тях, за да се възползват от своята аудитория.

Има два вида спонсорирани публикации в блогове, в по-голямата си част:

  • Специална публикация в сайта на инфлуенсъра, която се върти изключително около вашата марка, нейните продукти и услуги. Съдържанието може също да включва код за отстъпка или раздаване, за да стане по-привлекателно.
  • В друг тип публикация можете да поискате блогърът да споменава вашия продукт или услуги в кръг от подобни продукти или услуги, като списък с топ 10 или нещо подобно. Блогът ще включва и редица други бизнеси.

Спонсорираните публикации в блога обикновено работят по система с фиксирана компенсация, където ще платите фиксирана такса. В някои случаи инфлуенсърът може дори да предложи да напише публикацията или да я редактира, за да работи по-добре със своя сайт. Можете също така да подсладите сделката и да предложите безплатни продукти като безплатен продукт или нещо подобно.Когато работите с блогъри, е важно да изберете някой, който да се придържа към ценностите и ценностите на вашата марка. Той гарантира, че имате добра основа и подходящо за вашата марка, за да доведе до по-голяма ангажираност. Сътрудничеството трябва да е от значение за инфлуенсъра, а офертата да е конкурентна. Освен това имайте предвид, че публикациите в блога ще отнемат време за писане. Ще трябва да изпратите и изображения с висока разделителна способност, които да използвате на уебсайта и в социалните медии, както и персонализиран код за отстъпка за публикацията, за да стимулирате продажбите и да проследите по-добре кампанията си.

 

3. Публикации в блога за гости.

Публикациите в блога за гости са уникален начин да се възползвате от влиятелните лица и да създадете съдържание за родния си сайт. С гостуването в блоговете ще трябва да започнете, като идентифицирате специален набор от влиятелни лица (във вашата ниша), които имат свой собствен блог или уебсайт с висока власт на домейна. Когато работите с блогъри, е важно да изберете някой, който да се придържа към ценностите и ценностите на вашата марка. Той гарантира, че имате добра основа и подходящо за вашата марка, за да доведе до по-голяма ангажираност. Сътрудничеството трябва да е от значение за инфлуенсъра, а офертата трябва да бъде конкурентна. След като идентифицирате инфлуенсърите, поработете върху това дали изобщо правят блогове за гости на своите сайтове. Ако го направят, най-добрият начин да продължите е да им поставите теми за публикации на гости, които биха съответствали на същите теми. Ако инфлуенсърът се съгласи с гост-публикации в блога, вашата работа като бизнес е да напишете на инфлуенсъра интересна и добре написана публикация, която да работи със стила на своите блогове. Разбира се, бихте искали да се промъкнете в някои връзки към вашия уебсайт, но се уверете, че не го правите да изглежда прекалено промоционален или спам. Искате да го направите по-съобразен с информативно парче. Когато парчето излезе на живо, често с отказ от отговорност за партньорство, можете да се ангажирате с последователите и коментаторите на гост-блогърите в публикацията в блога и социалните медии и да помогнете да отговорите на въпроси, да ги насочите към вашия сайт и др.

 

4. Програми за бранд посланици.

Програмите за посланици на марки са един от най-популярните видове сътрудничество на инфлуенсъри и с основателна причина. Посланиците на марката ще използват вашия продукт или услуга за дълъг период от време (или постоянно, в зависимост от споразумението) и ще популяризират продукта онлайн.Компаниите ще избират посланици на марката, за да споделят ежедневни, седмични или месечни публикации за продукта или услугата на вашата марка. Това може също да означава да се показвате на фирмени събития, да споделяте безплатни услуги, да хоствате раздавания и други.Посланиците на марката ще станат лицето на компанията по някакъв начин и ще популяризират по-добре марката. Преди да се възползвате от възможността да имате посланик на марката, имайте предвид следните точки:

  • Най-добре е да предложите връзка с марка посланик само след като имате връзка с влиятелния човек и разберете как те ще взаимодействат с вашия продукт по други начини.
  • Уверете се, че вашите вярвания се привеждат в съответствие с вярванията на инфлуенсъра. Важно е да се уверите, че естетиката и ценностите се изравняват, за да се осигури по-безпроблемно сътрудничество.
  • Разработете ясни насоки, за да сте сигурни, че няма объркване или бъдещи разногласия. В много ситуации е най-добре да създадете план за всички онлайн и офлайн промоции
  • Общувайте редовно с инфлуенсърите си, за да получавате актуализации

Марковите стоки са голяма част от вашето сътрудничество. Не просто изпращайте продукти - изпращайте и стоки! Не забравяйте да споделите всякакви стоки, мостри, които да споделяте на местни събития, и всичко друго, което може да направи вашите влиятелни по-ефективни.Създайте персонализиран код за отстъпка за вашите влиятелни лица, за да проследявате напредъка им и да насърчавате клиентите.

 

5. Подаряване на подаръци (Give Away).

Може би сте виждали влиятелни хора да показват своите продукти в социалните медии. Подаряването на артикули безплатно е популярна техника от много компании за извеждане на продуктите им пред повече очни ябълки. Не е безплатно за вас, разбира се, но вие плащате само цената на продукта - и нищо друго.Издателските компании използват техниката за подаряване от години и години, за да продават книгите си - и това работи! Други компании са намерили успех и с даряването. SkinnyMeTea раздаде много от техните продукти на влиятелни лица, които по-късно публикуват за тях.Едно нещо, което трябва да имате предвид при подаряването: подаряването на продукт безплатно не означава, че влияещият има задължение да публикува за вашия продукт. Всъщност в много ситуации влиятелните лица може да не публикуват за вашия продукт, особено ако това не е от значение за вашата марка или ако продуктът не е достатъчно добър.Ако продуктът наистина не е достатъчно добър, инфлуенсърът може дори да бъде авансово и честен и може да говори за боклука за вашия продукт.Най-добрият съвет? Подаряването работи най-добре, когато се насочите към правилните инфлуенсъри с подобни стойности. Първо трябва да се опитате да изградите връзка с тях, като коментирате или споделяте тяхното съдържание.

 

6. Опции за управление.

Управленията са друга популярна опция за сътрудничество между марките - с много по-малко ангажираност, отколкото нещо като програма за посланик на бранд. Наличието на инфлуенсър да поеме акаунта ви може да не изглежда като нещо, което би ви спечелило веднага, но е много по-ефективно, отколкото си мислите.Като бизнес непрекъснато се стремите да създавате съдържание в социалните медии за вашите мрежи. Вместо да се опитвате постоянно да създавате ново съдържание, можете да работите с инфлуенсър, за да създадете вашето съдържание. По време на поглъщането инфлуенсъра ще създава и публикува съдържание от ваше име.Управленията работят добре, защото инфлуенсъра ще създаде интересно и подходящо съдържание за вашата марка - и дори ще насочи своите последователи към вашата страница.Има два начина да влезете в управление:

  • Пълно управление на акаунт, при което влияещият ще има пълен достъп до вашия акаунт
  • Частично управление, при което въздействащият ще ви изпрати съдържанието и вие публикувате от тяхно име във вашия акаунт.

Когато избирате инфлуенсър за вашето управление, изберете някой, с когото сте работили преди и някой, на когото имате доверие.Изберете подходящата времева рамка за вашето управление.Управленията могат да продължат един ден, седмица или повече.

Времевата рамка ще зависи от идеала на кампанията, стратегията и влиянието ви!

Препоръчваме още:

6  начина, за предлагане на вашето приложение ! 6 начина, за предлагане на вашето приложение ! Прочети повече
Какво представлява дигиталният маркетинг за ресторанти? Какво представлява дигиталният маркетинг за ресторанти? Прочети повече
Рискове при използване на “OUTDATED” софтуер Рискове при използване на “OUTDATED” софтуер Прочети повече
нагоре