6 причини, заради които да използвате социалните медии за маркетингов инструмент през 2021г.

   Много собственици на фирми се опитват да използват социалните медии като част от маркетинговата си стратегия. Всеки бизнес, който си дава сметка колко влиятелен е маркетингът в социалните медии, ще спечели огромно предимство.

Това са главните причини, които ще ви накарат включите социалите платформи в онлайн развитието си.

  • Потребителите са в социалните медии

Социалните медии бяха изключително популярни през последните няколко години, броят на хората, които ги използват нарасна. С милиарди хора, които имат достъп до социалните медии всеки ден, нивото на експозиция, което вашата компания може да получи, чрез социалните медии, е значително. Изключително вероятно е вашата целева аудитория да бъде намерена в сайтовете за социални медии. Възможността да се свързвате с потребителското население, което вашият бизнес обслужва, е от съществено значение за постигане на видимост и осветяване на вашата марка. Най- изследователски център Пю съобщава, че близо 90% от възрастните на възраст между 18 и 29 години използват социални медии, а близо 80% от потребителите на възраст от 30 до 49 години също влизат редовно в платформите за социални медии. Тийнейджърите преглеждат страниците си в социалните медии повече от дузина пъти на ден. Ясно е как социалните медии улесняват способността ви да се свързвате с потенциални клиенти.

  • Печелете повече реализации на вашия уебсайт

Ако искате да оптимизирате вашите конверсионни проценти, социалните медии са ефективен начин. Тонове потребители посещават страницата на компанията в социалните медии, когато обмислят да направят покупка, за да разследват компанията и да прочетат отзиви от предишни клиенти. Социалните медии са един от пасажите, които могат да накарат потребителите да натиснат до вашия уебсайт, за да научат повече. Ако страницата ви в социалните медии е препълнена с блестящи отзиви, можете да се обзаложите, че ще привлечете други потребители. Това може да увеличи процента на конверсия за вашия уебсайт и да повиши класирането ви в интернет търсачките.

  • Покажете културата и личността на вашата компания

Хората обичат да виждат, че персоналът на компаниите е земен и не се страхува да взаимодейства с тях, а социалните медии са идеалният терен за осъществяването му. Компаниите, които имат служители, мениджъри и изпълнителни директори, които са уникални, ангажиращи и хумористични, често привличат множество приятели и последователи онлайн. Social Media Today декларира, че колкото повече харесвания и споделяния получават вашите социални акаунти, толкова по-надеждни стават вашето съдържание и бизнес.

  • Социалните медии са рентабилни

Социалните медии е евтин маркетингов канал, който може да доведе до значителни постъпления за бизнеса. В сравнение с инвестициите необходими, за да се рекламират по телевизията и радиото, социални медийни платформи могат да помогнат да спечелите повече експозиция с по-малко финансови средства. Forbes препоръчва на компаниите да разберат кои канали в социалните медии генерират най-висока възвръщаемост на инвестициите (ROI) за тях и след това да концентрират маркетинговите средства в тях.

  • Социалните медии са предпочитани за комуникация за потребителите

Потребителите не само използват социалните медии, за да разберат какво се случва с техните приятели и по света, но мнозина го използват, за да се свържат с компаниите. The Balance Small Business предполага, че маркетингът в социалните медии е силен инструмент за комуникация, който можете да използвате, за да спечелите повече внимание и лоялност на потребителите. Социалните медии са един от най-бързо развиващите се методи за комуникация с клиенти онлайн. За да спечели повече продажби, всеки съвременен бизнес трябва да е готов да обслужва потребителите, които предпочитат да използват социалните медии като комуникационен метод.

  • Хората предпочитат социалните медии като източник на новини

CNBC съобщава, че социалните медии са изпреварили печатните вестници като източник на новини и почти две трети от потребителите търсят онлайн най-новата информация. Това означава, че компаниите, които са ангажирани в социалните медии и споделят подходящи новини, които резонират с тяхната марка и нейните ценности, могат да спечелят повече последователи. Тези, които споделят новините или ги пускат, могат да открият, че тяхната база от фенове се увеличава. Ако даден пост стане вирусен, вашата компания може да постигне широко разпространена слава.

Създаването на брилянтна маркетингова стратегия в социалните медии е необходимо през 2021г. Бизнесът, който отказва да се впусне, може да се окаже, че изостава от своите конкуренти. Поддържането на съгласуваност с маркетинга в социалните медии е от решаващо значение, ако искате да постигнете фантастични резултати в дългосрочен план. Маркетингът в социалните медии ще продължи да нараства популярността си, тъй като потребителите остават ангажирани, така че собствениците на бизнеса трябва го да вземат под внимание, за да постигнат по-голям успех.

Свържете се с нас, за да развием и вашите социални мрежи!

 

Препоръчваме още:

6 начина за минимизиране на рисковете при инвестиране в криптовалута 6 начина за минимизиране на рисковете при инвестиране в криптовалута Прочети повече
17 начина да привлечете трафик в електронната търговия, без да купувате реклами 17 начина да привлечете трафик в електронната търговия, без да купувате реклами Прочети повече
Какво представлява автоматизацията в електронната търговия? Какво представлява автоматизацията в електронната търговия? Прочети повече
нагоре