5 съвета за начинаещи крипто инвеститори

    Като начинаещ инвеститор в криптовалута, несъмнено сте си задавали въпроси като:

  1. Избухна ли биткойн балонът?

  2. Можете ли да започнете?

  3. Кои са най-добрите стратегии за успех в това непрекъснато развиващо се пространство за инвестиране?

Докато сте мислили за тези неща, трябва да сте наблюдавали и волатилността на пазара на криптовалута. Въпреки това, въпреки всички новини, свързани с криптовалутите, независимо дали са за или против, знаем, че те далеч не са мъртви и пътят към нирваната на инвестирането в криптовалути е по-обещаващ от всякога.Така че, преди да започнете крипто инвестиции, ето няколко съвета, които трябва да знаете, и които можете да вземете предвид, преди да инвестирате!

  • Инвестирайте това, което можете да понесете да загубите

Инвестирайте във фиксирани депозити, взаимни фондове, SIP, дългови фондове, застраховки и спешни фондове, за да осигурите дългосрочната си финансова стабилност. Ако все още имате пари след тази сигурност, със сигурност можете да инвестирате в криптовалута, защото това са пари, които можете да си позволите да загубите, без да бъдете засегнати финансово.

  • Направете вашето проучване

Лесно е да инвестирате на сляпо въз основа на препоръки от приятели или роднини. Имайте предвид обаче, че това са вашите пари и никой няма да ви се притече на помощ, ако инвестицията се провали. В резултат на това е за предпочитане да разберете напълно пазара на криптовалута, преди да вложите пари в него. Първо, научете за Bitcoin, Ethereum, Tether, Polygon и други популярни криптовалути. След това, преди да вземете инвестиционни решения, научете за техните случаи на употреба и възможности.

  • Изберете надеждна борса

Борсите за криптовалути често са хакнати или могат да бъдат използвани за подвеждане на инвеститорите. Затова се уверете, че сте отворили акаунт в голяма борса с доказан опит и че имате застрахователно покритие в случай на хакване.

  • Запознайте се с техническите подробности

Ако сте сериозни относно инвестирането в криптовалута, добра идея е да научите как да проектирате своите цифрови портфейли или да закупите реномиран твърд портфейл, за да защитите средствата си. След това, за да подобрите експертните си познания, научете за копаене на ликвидност, залагане, децентрализирани пари и др.

  • Бъдете внимателни с измамници

Измамниците непрекъснато търсят методи за измама на инвеститорите за парите им. Трябва да се избягват фалшиви въздушни пускания, измами с изпомпване и изхвърляне и съобщения от акаунти в социалните медии. Измамниците също използват измамни уебсайтове, за да измамят инвеститори.

Преди да изпратите информацията си, проверете отново URL адреса на борсата. Винаги изтегляйте приложения за търговия от реномирани сайтове като Google Play Store или Apple App Store. Свързването с други Crypto фенове и влиятелни лица в социалните медии е полезно, но никога не правете инвестиции въз основа на техните препоръки.

Преди да инвестирате, имайте предвид тези съвети и бъдете винаги в режим на готовност!

Препоръчваме още:

Кандидатствайте по програмата на ЕС за подпомагане на малки и средни предприятия Кандидатствайте по програмата на ЕС за подпомагане на малки и средни предприятия Прочети повече
Безопасно ли е да използвате биткойн Безопасно ли е да използвате биткойн Прочети повече
Най-важните Facebook показатели за проследяване на ефективността ви Най-важните Facebook показатели за проследяване на ефективността ви Прочети повече
нагоре