3 тенденции за маркетингов анализ през 2021г. !

В момента има 3 видими тенденции, сочещи това:

 

  • Първият е мултитъч атрибуцията, която бавно изчезва като опция. Бисквитките на трети страни се премахват постепенно ,или се правят по избор. Това означава, че търговците няма да могат напълно да проследяват онлайн пътуванията на хората, а анализаторите ще се нуждаят от друг метод, чрез който да установят как онлайн комуникациите влияят върху продажбите.

Второто е, че през 2020 г. много търговци на производителност осъзнават проблемите с приписването на мултитъч и последно кликване. По време на Covid-19 те забелязаха огромни промени в броя на продажбите, за които се предполагаше, че комуникират онлайн. Това не беше защото платформите внезапно се подобриха или влошиха при маркетинга, а защото пандемията промени модела на търсене.

И накрая, тъй като онлайн пазаруването замени ходенето до магазини, марките за електронна търговия имаха добра 2020 г. С пари в банката и големи амбиции за 2021 г. мнозина ще направят първите си стъпки в рекламата като радио и телевизия. За да се оцени как работят тези експерименти, мнозина ще се обърнат към пазарния микс.

 

  • Ще разработим повече и по-добри начини за оценка на онлайн преживяването на клиентите

 

Когато не ни беше позволено да излезем по време на пандемията, пазаруването, което се случва  предимно онлайн, ще остане доста над историческите норми през 2021 г.

Това означава, че повечето опит на клиентите се осъществява на компютър или телефон, вместо в реалния живот, и това ще продължи през цялата година.

Има две неща, които сочат към необходимостта от повече анализи. Първо, клиентският опит ще бъде много по-лесен за проследяване и измерване. И второ, бизнесите, които са знаели как да се справят добре с клиентите, трябва отново да научат как изглежда добрата услуга онлайн или чрез социалните мрежи.

Много бизнеси разполагат с анализи, които установяват вероятността да се отговори на конкретна инициатива на клиента, това е практика, която е израснала от директно насочване и моделиране на поща за оптимизиране на CRM. Това няма да е достатъчно.

Всички видове онлайн и преди офлайн бизнеси ще трябва да знаят не само склонността към първоначална реакция, но и как клиентският опит влияе върху продажбите и поведението на клиентите през годините напред и как влияе върху марката.

 

  • Ще има нов фокус върху съотношението цена-качество в маркетинговите анализи

 

Няма съмнение, 2021 г. ще бъде постна година за пазарни проучвания.

Пазарните проучвания намаляват като преход към дигитален и Covid хитАнализът може да се справи по-добре от традиционното проучване на пазара, но доставчиците не могат да бъдат доволни.

С намалени бюджети за научни изследвания, маркетинговите директори и ООП ще бъдат принудени да получат поне три оферти и всички ще търсят най-добрия начин да получат прилична работа.

Мнозина ще опитат по-малки, независими доставчици, които имат по-ниски режийни разходи, вместо да спрат на първото пристанище - тяхната медийна агенция.

Препоръчваме още:

4 най - ефективни стратегия за имейл маркетинг 4 най - ефективни стратегия за имейл маркетинг Прочети повече
Как да финансирате своите проекти чрез СтудиоУЕБ.БГ без пари в наличност? Как да финансирате своите проекти чрез СтудиоУЕБ.БГ без пари в наличност? Прочети повече
Как видеото помага на SEO класирането? Как видеото помага на SEO класирането? Прочети повече
нагоре