3 съвета, с които можете да достигнете до по-голяма аудитория във Facebook

   С повече от 2,5 милиарда души по света, които използват Facebook всеки месец, наличието на бизнес страница е чудесен начин да достигнете до голяма аудитория от потенциални клиенти. Но с 4.7 милиарда нови публикации във Facebook всеки ден, как да се уверите, че вашите маркетингови усилия се открояват сред тълпата?

Искате ли да увеличите обхвата си и да подобрите конкурентното си предимство? Помислете дали да не използвате рекламните опции на Facebook, за да привлечете вниманието на вашата аудитория. Facebook предлага два различни типа платена реклама - увеличени публикации и реклами.

  • Повишени публикации във Facebook

С подсилените публикации на Facebook заемате обикновена публикация на бизнес страницата си във Facebook и я превръщате в реклама, за да я „подсилите“ за обхващане на по-широка аудитория. Просто изберете публикация и щракнете върху бутона Boost Post.

Увеличената публикация изглежда точно като обикновена публикация и ще се появи в нормалната емисия новини, но ще бъде означена като спонсорирано съдържание. Можете също да изберете да добавите бутон към подсилената си публикация - "Пазарувайте сега", "Резервирайте сега", "Научете повече", "Регистрирайте се", "Получете упътвания" или "Изпратете съобщение".

Вие избирате кой да види усилената публикация, или като дефинирате нова аудитория въз основа на възраст, пол, географско местоположение и интереси; създаване на персонализирана аудитория въз основа на съществуващите ви контакти; създаване на подобна на вашата публика аудитория, за да достигне до хора, които имат прилики с известните ви последователи; или показване на публикацията на хора, които харесват вашата страница и техните приятели.

Можете да определите максималната сума, която искате да похарчите, за да увеличите публикацията и Facebook ще ви покаже приблизително колко допълнителни хора ще достигнете с бюджета, който сте определили.

Вие определяте колко дни ще бъде показана подсилената публикация, или като изберете брой дни, или като зададете крайна дата.

Увеличените публикации могат да се показват в десктоп и мобилна емисия новини, в Audience Network (само видеоклипове) и в Instagram.

  • Facebook Ads

Рекламите във Facebook ви позволяват да изберете маркетингова цел, включително информираност (осведоменост за марката, обхват), ангажираност (харесвания, инсталирания на приложения, отговори на събития, гледания на видеоклипове) и реализация (посещение на магазин, продажби)

След това можете да зададете бюджет, да изберете аудиторията, която ще вижда вашата реклама (въз основа на демографски данни, поведение или информация за контакт), и да създадете реклама с голям брой опции за форматиране и функции, включително снимка, видео, въртележка и слайдшоу .

За да насърчите реализациите, можете също да добавите бутон с една от петте опции с подканваща фраза: "Пазарувайте сега", "Научете повече", "Регистрирайте се", "Резервирайте сега" или "Изтеглете".

Рекламите могат да се показват в емисията новини за настолни компютри и мобилни устройства, в Messenger, Instagram и Audience Network.

  • Кога трябва да използвате усилена публикация срещу реклама във Facebook?

Поради алгоритъма за съдържание на Facebook, само защото някой харесва вашата бизнес страница във Facebook, не означава, че съдържанието ви ще се появи в емисията им за новини. Увеличената публикация е бърз и лесен начин да покажете съдържанието си на хора, които може да се интересуват, но които в противен случай може да не го видят.

Ако искате да покажете лидерско мислене, да получите повече ангажираност и да увеличите излагането на марката, подобрена публикация може да свърши работа. Публикацията е добър кандидат за стимулиране, ако не продава нищо, но предоставя полезна или интересна информация за вашата компания и вече е ангажирана под формата на харесвания, коментари и споделяния.

Ако основната ви цел е да накарате потребителите да предприемат някакви действия, като например да направят покупка или посещение на вашия уебсайт, рекламата във Facebook е по-добрият вариант. Също така, докато подобрената публикация ще се появи на страницата ви, можете да създадете реклама, която да се показва на потенциална аудитория, която не ви е виждала.

Свържете се с нас, ако искате да увеличим вашата публика във Facebook.

Препоръчваме още:

Какво е блокчейн Какво е блокчейн Прочети повече
Как да създадете уеб приложение? Как да създадете уеб приложение? Прочети повече
Безопасно ли е да използвате биткойн Безопасно ли е да използвате биткойн Прочети повече
нагоре