12 идеи с които може, да увеличите доходите си през 2021г.

Какво е пасивен доход?

Пасивните доходи идват от проекти или продукти, които ви печелят пари с почти никаква поддръжка. По същество това са пари, които печелите от активи, които контролирате. Докато идеите за пасивни доходи може да изискват известни усилия отпред, красотата на пасивните доходи е, че инвестицията във времето е минимална.

 

1. Инвестиция!

С разпространението на приложения като Robinhood и Acorns инвестирането никога не е било по-лесно. От акциите с високи дивиденти до REITs до облигациите, инвестициите са страхотен пасивен поток от доходи. Фондовият пазар не трябва да е страшно място. Нека разгледаме отблизо няколко различни начина, по които можете да реализирате печалба, като инвестирате.

  • Облигации 

Облигациите (депозитни сертификати) са нискорискови начини да започнете да инвестирате. В замяна на нискорисков, вие също ще видите ниска възвръщаемост. Облигациите не са много добри в момента; може дори да е по-добре просто да вложите парите си в спестовни сметки с висока доходност (обикновено онлайн спестовните сметки предлагат по-добри цени). Ако обаче се интересувате да получите допълнителни пари с течение на времето, може да си струва да ги разгледате.

  • Индексни фондове

Индексните фондове обикновено са комбинация от акции или облигации за определен пазар. Те могат да бъдат ликвидирани за 1–3 работни дни, но тази ликвидност идва с по-висок риск.

  • Запаси 

Запасът може да бъде с висок или нисък дивидент. Акциите обикновено имат по-висок потенциал за възвръщаемост, но както повечето инвестиции, тази висока доходност идва с висок риск.

 

2. Паричен пазар!

Инвестиционните фондове на паричния пазар са краткосрочни дългови ценни книжа и обикновено са доста стабилни. Те са с нисък риск (и ниска възвръщаемост), но също така могат лесно да бъдат ликвидирани.

  • Инвестиции в недвижими имоти

Инвестирането в недвижими имоти може да бъде в различни формати. Първо, самото купуване на жилище е инвестиция, но можете да използвате и приложение като Fundrise, за да инвестирате.

  • Създайте и продайте онлайн курс

Създаването на онлайн курс е чудесен начин за изграждане на пасивни доходи. Ще трябва да положите усилия за създаването на курса предварително, но има няколко онлайн платформи за обучение, които правят създаването и предоставянето на вашия курс наистина лесно. Онлайн курсовете също така осигуряват допълнителната полза от това да се утвърдите като експерт или орган във вашата индустрия или ниша.

 

3. Създайте приложение!

Изграждането на приложение е една от любимите ни идеи за пасивен доход и често се пренебрегва. Подобно на създаването и продажбата на онлайн курсове, изграждането на приложение изисква предварително време и енергия. След като изградите приложението си обаче, можете да го продавате на пазара за приложения завинаги. Можете също така да създадете Alexa умения и да печелите постоянни приходи от тези продажби. Изграждането на приложение или умение изисква малко техническо ноу-хау, но ако имате уменията, трябва да опитате.Ако искате да превърнете това в страничен шум, вместо в идея за пасивен доход, опитайте да се наемете за изграждане на приложения за бизнеса. На пазара има конструктори на приложения, които го правят абсурдно лесно - просто трябва да имате поглед към дизайна.

 

4. Имот под наем!

Ако имате имот, който не използвате, от цял ​​дом до неизползвано пространство до мястото за паркиране - дори вашите инструменти! - можете да спечелите доход от наем, като го отдавате под наем. Можете да наемете мениджър на имот, ако имате жилища, които искате да наемете, за да направите това наистина пасивен доход, без да се налага да се справяте сами с наематели. Даването под наем на неизползвано пространство във вашия дом или гараж или отдаването под наем на колата ви е малко по-малко пасивно. И все пак, това изисква минимално време за управление, така че включихме тези идеи тук.

 

5. Публикувайте електронни книги!

Ако имате знания или опит в определена област, можете да генерирате приличен пасивен доход, като напишете и публикувате електронна книга (или създадете други цифрови продукти) по темата. Отново, това ще изисква предварително време за написване на електронната книга, но Kindle Direct Publishing улеснява публикуването, продажбата и продажбата на вашата електронна книга.Това, което харесваме в тази идея за пасивен доход, е, че за да започнете, тя изобщо не изисква пари. Просто пишете своята електронна книга, публикувате я с помощта на безплатен инструмент за публикуване на електронни книги и определяте цената си. Дори ако просто таксувате един или два долара, ако електронната ви книга е полезна, ще започнете да печелите хубави пасивни доходи.

 

6. Продайте снимки!

Това е една от идеите за пасивни доходи, с които има малко работа. Но ако обичате да правите снимки и вече ще го правите, защо не спечелите някакъв доход от това? Има сайтове за стокови изображения, които можете да използвате, за да продавате вашите снимки и видеоклипове, като ви осигуряват малко приходи за всяка продажба. И с високото качество на снимки от по-новите камери за смартфони, дори не се нуждаете от изискан DSLR, за да правите зашеметяващи снимки, които се продават.

 

7. Партньорски маркетинг!

Партньорският маркетинг е друг чудесен начин да печелите доходи без много усилия. Започнете с намирането на ниша, която ви интересува и създайте уебсайт за нея. Ще искате да използвате SEO инструменти, за да намерите правилните ключови думи, които ще привлекат трафик към вашия сайт. След това потърсете програми за партньорски маркетинг, за да се присъедините или проверете марки, които вече обичате, за да видите дали имат партньорска програма. След като сте избрали вашата ниша, създали сте уебсайта си и сте се регистрирали за програма за партньорски маркетинг, е време да създадете съдържание, използвайки вашите партньорски връзки (за да можете да печелите комисионни от продажби). Въпреки че вероятно ще искате да актуализирате съдържанието си, за да бъде точно, можете да оставите нещата да се движат, докато печелите допълнителни пари.Блогърите могат лесно да използват партньорски маркетинг в своите блогове, за да превърнат страничната шумотевица в опция за пасивен доход.

 

8. Партньорско кредитиране!

Заемите между партньори просто означават предлагане на пари на физически лица. Въпреки че можете да направите това с приятели или семейство, има и сайтове като LendingClub, които улесняват това. Можете да помогнете на някои с финансовите им нужди и да върнете инвестицията си плюс лихва.

 

9. Обръщане на имена на домейни!

Имали ли сте някога брилянтна идея за име на домейн, само за да установите, че някой друг го има и сега иска да платите хиляди долари, за да го получите от тях? Обръщането на имена на домейни е отличен начин за печелене на пасивни доходи. Ако сте креативен тип, който може да предложи страхотни имена на домейни, продължете и ги купете. След това посочете имената на домейни, които продавате на даден пазар, и изчакайте някой да ги купи.Кратко предупреждение: обръщането на имена на домейни не е без риск. Можете лесно да се окажете с имена на домейни, които няма да се продават. Не забравяйте да не се разпространявате толкова тънко, че да губите тонове пари всяка година за такси за подновяване на име на домейн.

 

10. Рекламирайте върху! колата си!

Ако притежавате кола и карате достатъчно в града в който живеете, опитайте да рекламирате на колата си. Започнете с намирането на рекламна агенция, която прави автомобилна реклама. Те вероятно ще ви попитат къде шофирате и колко мили. Ако навиците ви за шофиране са подходящи за някой от техните клиенти, колата ви ще получи рекламно фолио. Това по същество превръща колата ви в мобилна рекламна кампания.

 

11. Автомати(вендинг машини), или банкомати?

Чудите ли се някога кой притежава автомати или банкомати? Може да сте вие! Можете да закупите или наемете банкомат и да го поставите или на място, собственост на вас, или на местоположението на някой друг (в този случай ще трябва да споделите печалбите). Ще печелите печалба всеки път, когато се използва банкомат и потребителят получава такси. Въпреки че ще трябва да складирате банкомата с пари в брой, можете да наемете фирма или някой, на когото имате доверие, да направи това вместо вас.Автоматите са друга страхотна идея за пасивни доходи. Просто го запасете с екстри, които сте закупили на едро (за да намалите разходите си) и го поставете на място с голям трафик. Подобно на банкомат, ще трябва да споделите печалбата със собственика на мястото, където искате да поставите автоматите си, и да възложите попълване на външни изпълнители.

 

12. Гледайте телевизия и филми (или играйте видео игри).

Изглежда твърде добре, за да е истина, нали, като печелите пари от гледане на филми и игра на видео игри? Компании като InboxDollars и MyPoints ще ви плащат, за да гледате конкретни програми. Ако видеоигрите са нещо повече от вас, можете да се поточите, като играете видео игрите, които така или иначе ще играете, на платформи като Twitch или YouTube Gaming, като се настроите да станете играч на влияние

 

Пасивни доходи и данъци

Без значение откъде произхождат доходите ви, ще трябва да платите данъци върху тях. Можете да намалите данъчното си задължение, като се включите като бизнес и създадете пенсионна сметка, за да отложите данъци върху спечелените си доходи. Силно препоръчваме да се обърнете към счетоводител, който може да ви помогне да следите данъците си, за да не останете с болезнена изненада, когато дойде данъчното време.

 

Препоръчваме още:

Вижте тези нови функции на Google Maps Вижте тези нови функции на Google Maps Прочети повече
По какво се различават криптовалутите? По какво се различават криптовалутите? Прочети повече
Какво представлява крипто маржин търговията? Какво представлява крипто маржин търговията? Прочети повече
нагоре