Пет трика за по-ефективна работа с URL адреси

Днес всеки е забързан на някъде и няма време да се замисли за малките неща. Може би затова е измислена поговорката, че „малкото камъче преобръща колата“. Знаете ли, че има много различни инструменти и услуги, предназначени да ви помогнат да извлечете максимума от URL адресите?
  1. Как да съкратим един URL адрес?
Ако търсите инструмент, с който лесно да можете да съкратите всички дълги URL адреси, то Goo.gl е това, от което се нуждаете. За потребителите на браузъра Chrome има и добавка наречена goo.gl URL Shortener.
  1. Как да разшифроваме кратки URL адреси?
Кратките URL адреси предлагат бърз и лесен начин за споделяне на линкове с приятели и познати, но те имат и обратна страна. Кратките URL адреси могат да бъдат използвани, за да се скрие спама. Съществува сайт наречен  Where Does This Link Go?, който може да използвате за да разшифровате кратките URL адреси.
  1. Как да изпращаме URL адреси на други устройства?
DeadC е услуга, която предлага най-сигурния начин за споделяне на линкове в интернет, без да бъдете проследени. Друга подобна услуга е iPadURL.
  1. Как да отворим множество URL адреси с един клик?
Hiper URL е много полезна услуга, която ви дава възможност да отворите пет URL адреси с един клик. Трябва само да попълните полетата със съответните URL адреси и да натиснете бутона „generate link“.
  1. Как да намерим и отстраним ‘мъртвите‘ URL адреси на нашия уеб сайт?
URL адресите не са постоянна величина, защото често се получава така че един ден те работят, а на другия нещо се случва и те вече не работят. Причините за това може да са от най-различен  характер – изтрита страница, има DDOS атака към сайта, и така нататък. Каквато и да е причината обаче, не е добре посетителите на вашия сайт да попадат на ‘404 страница за грешки‘. Това, което може да направите е да използвате Broken Link Checker. Въведете URL адреса на вашия сайт и изчакайте да видите кои линкове не работят.

Препоръчваме още:

Защо хората не купуват от моя Онлайн магазин? - (Втора част)	Защо хората не купуват от моя Онлайн магазин? - (Втора част) Прочети повече
5 причини, поради които онлайн магазинът е толкова важен за Вашия бизнес 5 причини, поради които онлайн магазинът е толкова важен за Вашия бизнес Прочети повече
4 ключови сегмента потребители и анализиране на поведението им 4 ключови сегмента потребители и анализиране на поведението им Прочети повече
нагоре