Алфа Рисърч

Екипът на СтудиоУЕБ.БГ разработи иновативен уеб сайт за свойте клиенти от Алфа Рисърч ООД.

С нарастващото количество информация, с която се сблъскваме всеки ден, идва необходимостта от структуриране и категоризиране на данните, които обработваме и представяме по удобен, бърз и лесен начин. Визуализацията на тези данни трябва да бъде лесно разбираема, като същевременно запазва интереса на потребителя.Популярността на инфографиките се разраства бързо. Доброто представяне на информацията е от съществено значение в модерния уеб свят, тъй като съдържанието на Интернет става все по-сложно. 

Повечето от уеб сайтовете, съдържащи данни, все още разчитат на флаш като основна технология за разработване на ангажиращи визуализации на данни. Ние от СтудиоУЕБ.БГ за създаване на интерактивни графики и диаграми използваме езици и инструменти като CSS, JavaScript, jQuery и др.


Част от функционалностите на уеб сайта са:

-Дизайн на интерфейс — динамична тема, необходима за визуализирането на сайта. Интеграция съобразена с изискванията на всички съвременни браузъри (IE, Mozilla Firefox, Chrome, Opera);

-Показване на информацията, въведена в административния панел — текст, снимки и файлове;

-Респонсив слайдер на заглавната страница;

-Изработка на статични страници с интерактивна информация;

-Адаптивен дизайн, предназначен за устройства с различни екрани — мобилни телефони, таблети, лаптопи и десктопи;

-Неограничен брой публикации;

-Разпределяне на публикациите в категории;

-Възможност за добавяне, редактиране, категоризиране, подреждане, скриване, изтриване на публикации;

-Административен панел, предназначен за управляване от мобилни устройства - възможност за бързо и удобно качване на публикации;

-Възможност за променяне съдържанието на материалите с вградения уеб-редактор, пригоден за работа с текст, изображения, мултимедийни файлове, връзки и др.;

-Добавяне към всяка публикация на снимка, кратък и пълен текст, дата;

-Модул "Търсачка" - възможност за търсене на дадена информация в съдържанието;

-Модул "Контактна форма" - възможност за лесен и бърз контакт с агенцията с цел запитвания;

-Административен интерфейс -Управление на съдържанието:

-възможност за редакция на наличната информация;

-възможност за добавяне/премахване на страници;

-възможност за добавяне/премахване на новини;

-възможност за добавяне/премахване на текстов или снимков материал;

-неограничен брой новини и категории.

-Интегриране на модул "Графики и диаграми" - възможност потребителят сам да си направи статистическа справка под формата на графики и диаграми, като всичко ще се въвежда много лесно от контролния панел на уеб сайта.

-Интегриране на шаблон за графики в PSD файлов формат - стандартен формат, който Photoshop използва, с възможност потребителят да конвертира изображението в .JPG , .GIF , .TIFF или друг непатентован файлов формат, така че да може да бъде споделен.

-Интегриране на графични елементи, включително и динамични данни.

PHP

PHP

PHP е скриптов език върху сървърната (обслужваща) страна език с отворен код, който е проектиран за уеб програмиране и е широко използван за създаване на сървърни приложения и динамично уеб-съдържание.

MySQL

MySQL

MySQL е многопоточна, многопотребителска, SQL система за управление на бази данни (СУБД) с повече от шест милиона инсталации.

CSS3

CSS3

CSS (Cascading Style Sheets) е език за описание на стилове (език за стилови листове, style sheet language) – използва се основно за описване на представянето на документ, написан на език за маркиране. Най-често се използва заедно с HTML, но може да се приложи върху произволен XML документ.

jQuery

jQuery

jQuery е разпространена алтернатива на JavaScript, публикувана в началото на 2006 от Джон Резиг. В основата си jQuery опростява достъпа до всеки елемент на дадена уеб-страница, като по този начин позволява лесно изграждане на динамична функционалност в страниците.

Responsive

Responsive

Responsive - отзивчив уеб дизайн - използва се за показване на подходяща версия на всякакви размери устройства.

CMS

CMS

SW CMS - собствена система за управление на съдържанието

Hosting

Cloud Hosting

Cloud Hosting

Алфа Рисърч  -  Изработка на сайт, мобилно приложение, онлайн магазин от СтудиоУЕБ.БГ
нагоре