Как да изберем борса за криптовалута?

   Борсите за криптовалути ви позволяват да купувате, продавате и търгувате с криптовалути. Без достъп до борса за криптовалута не можете да купувате или продавате цифрови активи. Въпреки това, има някои алтернативи.

Ако сте помолили някой опитен крипто оператор или търговец да ви разкаже история за първата им покупка на биткойн, те вероятно ще ви разкажат как са пропиляли значителни суми пари и време за справяне с некомпетентни, бъгнати или просто скъпи борси. Отнема време, за да научите как да отделите житото от плявата.

Това ръководство ще ви покаже как да изберете правилната борса за криптовалута.

Какво трябва да имате предвид при избора на крипто борса?

Преди да влезете в произволен обмен, препоръчан от някой, трябва да вземете предвид много фактори. Най -важните от тях включват сигурност на борсата, ликвидност, такси, история, пазари и потребителски опит. Намирането на най -добрата обмяна на криптовалута за вас може да отнеме известно време и усилия, но напълно си заслужава.

Един лесен начин да направите това е като прочетете рецензии на експерти.

Важно е също така да се прави разлика между обмен на крипто-крипто и крипто-фиат. Обменът криптовалута към криптовалута изброява само двойки криптовалути, докато борсите между криптовалути позволяват да купувате и продавате криптовалути с долари, евро, паунди, йени и други валути.

Как да изберем най -добрата борса за криптовалута?

Когато избирате обмен, имайте предвид, че пробегът ви може да варира. Може да искате обмен, който поддържа конкретни алткойни, търговски двойки и допълнителни функции, като търговия с марж или извънборсови (OTC) сделки.

След като намерите борса, която отговаря на основните ви изисквания, проверете тези аспекти:

  • Сигурност

Сигурността е най -важният фактор на обмена. Ако обменът е несигурен, вашите средства могат да бъдат откраднати, оставяйки всички други предимства, които предлага, безполезни. Никой не иска да загуби парите си, затова в това отношение помислете за сигурността.

  • Технология

Уеб адресът на борсата трябва да започва с HTTPS. Избягвайте HTTP връзки. -За безопасност при влизане, той трябва да използва двуфакторно удостоверяване (потребителско име и парола плюс информация, която имате само вие). - Депозитите на клиентите трябва да се съхраняват офлайн, в „хладилно хранилище.” - Одитните програми, които наблюдават обменната дейност 24 часа в денонощието с SMS и сигнали по имейл, дават на клиентите на борсата допълнителни гаранции за сигурност. - Може да искате да включите в белия списък вашия IP адрес или адресите на портфейла за теглене за максимална сигурност.

  • Правни аспекти 

Препоръчва се да използвате борса от същата държава, в която се намирате, тъй като това може да улесни спазването на регулаторните промени. Възможно е обаче да се използват и други борси в други страни. Имайте предвид, че някои борси поддържат само ограничен брой държави. - Някои борси могат да застраховат средствата си, което означава, че в случай, че загубят средствата ви, може да ви бъде възстановено.

  • Прозрачност

Разкрива ли борсата своите собственици, адрес на седалище и членовете на екипа си? - Прозрачните борси също публикуват своя адрес за хладилно съхранение или помагат да се проверят резервите им по други начини, като информация за одит.

Във всеки случай не оставяйте средствата си на борса за криптовалута по -дълго от необходимото. Запазете само средствата, които са ви необходими за търговия. Повечето борси са като хапчета за хакери. Тъй като те трябва да държат много цифрови активи на едно място, хакерите създават най -сложните схеми за кражба на парични средства на потребителите. Следователно е по -добре да съхранявате останалата част от биткойните си в личните си портфейли.

Други важни неща, които трябва да имате предвид, когато се научите как да избирате крипто борса, са:

  • Ликвидност

Колкото по -голям е обемът на търговията, толкова по -ликвидна е специфичната борса. Ликвидността дава възможност за завършване на транзакциите по -бързо, по - лесно и без да се налага да се справяте с променливостта на цените. Вижте също дали една борса предлага "заключени" цени, което ви гарантира цената по време на транзакцията ви, дори ако тя не се уреди веднага. Имайте предвид, че ликвидността може да бъде различна за различните търговски двойки. Тя може да бъде висока за BTC/EUR, например, но ниска за BTC/GBP.

  • Такси

 Сравнете всички такси за обмен. Обикновено те са по -малко от 1% на транзакция и могат да намалят, ако обемът на търговията ви се увеличи. - Проверете таксите за теглене. Известно е, че някои борси предлагат неоправдано високи такси за теглене за конкретни алткойни. - Вижте и таксите за депозит. Много борси предлагат бърз и удобен начин за закупуване на криптовалути с кредитна или дебитна карта, но такива покупки също идват с такса от 5% или по -висока.

  • Потребителски опит

 Ако ви е грижа за анонимността, вероятно няма да изберете размяна, която изисква да разкриете много за вашата самоличност; - Прост и лесен ли е потребителският интерфейс както за настолен компютър, така и за мобилно устройство? - Какво казват другите потребители за предимствата и недостатъците на конкретна борса, за поддръжката, която предлага и т.н.?

Препоръчителни борси за криптовалути и брокери

Повечето борси се различават един от друг в аспектите, споменати по -горе. Някои са предназначени за начинаещи, докато други са предназначени за богати напреднали търговци.

Независимо от това, някои от най -добрите платформи за криптовалута включват:

Binance - най -голямата световна борса за криптовалути с богат избор от криптовалути. eToro - идеален брокер за начинаещ инвеститор, който се интересува от криптовалути, както и от традиционни финансови инструменти. BC Bitcoin - друга качествена брокерска услуга за нови крипто инвеститори, които биха искали да инвестират по -големи суми пари. Bitfinex - борса за опитни и институционални инвеститори. Kraken - отлична борса за криптовалута както за начинаещи, така и за опитни търговци. HitBTC -обмен на криптовалути с най -голям избор от алткойни. Bitstamp-обмен от криптовалута към криптовалута, където можете да закупите криптовалути Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) и Bitcoin Cash (BCH). Bittrex-всеобхватна борса за криптовалута с много пазари на алткойни. KuCoin -лесен за начинаещи крипто обмен за монети и жетони с малка капитализация. Poloniex - удобна борса за крипто активи с повече от 60 активи за търговия. BitMex - платформа за търговия с договори, която ви позволява да търгувате фючърси за криптовалута. Coinbase -обмен на шлюз за начинаещи, който предлага един от най-бързите начини за закупуване на криптовалути. Coinbase Pro - по -усъвършенствана версия на Coinbase за тези, които искат да изведат търговията си на друго ниво.

Алтернативен начин за покупка и продажба на криптовалути

В случай, че не можете да отворите сметка за обмен или по някаква причина достъпът до търговия с криптовалути е ограничен, можете да използвате услуги като Local Bitcoins, за да се срещате с хора във вашия район и да купувате биткойни или други криптовалути офлайн.

Друга алтернатива е да използвате банкомат за биткойни. Можете да направите карта с банкомати за Bitcoin на Bitcoinatmmap.com .

Имайте предвид, че Bitcoin и неговата инфраструктура все още се разработват, така че нещата може да се променят бързо.

 

В разговорите вече има много децентрализирани борси и много експерти по криптовалута смятат, че те ще променят традиционните борси. Освен това могат да бъдат въведени разпоредби и да възникнат други нови технологии или нови проблеми. Най -добрият обмен на биткойни или криптовалути е различен за всеки, така че направете свое собствено проучване и да бъдете в безопасност, докато го правите.

Препоръчваме още:

Каква е разликата между маркетинг и реклама Каква е разликата между маркетинг и реклама Прочети повече
Какво трябва да знаете за идентичността на марката? Какво трябва да знаете за идентичността на марката? Прочети повече
Как да проследявате офлайн реализациите в 3 стъпки Как да проследявате офлайн реализациите в 3 стъпки Прочети повече
нагоре