Warning: getimagesize(/home/studiowebbg/web/studioweb.bg/public_html/uploads/posts/placeholder.jpg): Failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/studiowebbg/web/studioweb.bg/public_html/template/sw/post.php on line 37

Не правете СПАМ, правете Имейл Маркетинг

 Не правете СПАМ, правете Имейл Маркетинг

Една голяма част от интернет потребителите проверяват електронната си поща всеки ден. Имейл маркетингът се утвърди като едно от най-евтините и ефективни средства за реклама чрез интернет. Това е форма на директен маркетинг, при него  електронната поща се използва като средство за изпращане на търговски  съобщения до дадена аудитория. Към тези електронни писма могат да се прикрепят файлове с активни препратки, изображения и мултимедия. Всеки изпратен имейл до потенциален клиент, доброволно заявил желанието си да получава  сведения по имейл за избрани от него  продукти с рекламна цел може да бъде считан за имейл маркетинг.Чрез него Вие лесно можете да комуникирате с Вашите клиенти и да затвърждавате доверието им към себе си, изпращайки им промоции, бюлетини, проучвания, информиране за новости и други. Чрез тези търговски съобщения обявени чрез имейл към добре подбрана група от потребители предизвикват моментална реакция: покупки (особено онлайн) , запитвания, регистрации. Имейл маркетинга  напомня за Вас и  насочва хората към сайта Ви.

А какво представлява спама?

Под понятието спам или тaка наречената „Нежелана поща“ в Интернет се разбира изпращането чрез електронна поща на търговски съобщения до хора, които не желаят това. Спамът не е просто досаден, в днешно време той се използва и за измами и престъпления.

В никакъв случаи имейл маркетинга не означава изпращане на спам. Защото изпращането на спам унищожава уникалното предимство на Интернет – контактуването с активни, заинтересувани и търсещи потребители като изпраща нежелани писма  нарушаващи  тяхното демократично право на избор и правото на лична свобода.

Разликата между спама и имейл маркетинга е, че при имейл маркетинга хората получават писма, свързани с тяхната професионална дейност или интереси, които са заявили, че имат.

Запомнете, изпращането на спам няма да донесе печалби за компанията ви дори обратно – изграждайки лош имидж на компанията и продуктите й в съзнанието на потребителите, спам практиката гарантирано ще намали вашите печалби.Докато имейл маркетинг, който е направен добре, може да засили положителните взаимодействия на клиентите Ви с Вашия бизнес.

Препоръчваме още:

Въздействието на ИИ в маркетинга на eCommerce Въздействието на ИИ в маркетинга на eCommerce Прочети повече
Топ 10 функции, които трябва да включва вашата система за управление на паркинг Топ 10 функции, които трябва да включва вашата система за управление на паркинг Прочети повече
Как да рекламирате мобилно приложение? Как да рекламирате мобилно приложение? Прочети повече
нагоре