Ето какво мислят за провала едни от най-успешните предприемачи в света

Несъмнено провалът е нещо, с което се е сблъсквал всеки човек. Това е неизбежна част от живота ни, но именно той ни поддитква да се развиваме и да растем, вървяйки напред. Не бива да забравяме това и да се предаваме. Едни от най-успешните предприемачи в света също са минали през пътя на провала, за да бъдат това, което са днес. Ето какво мислят те:
 1. „Всеки провал съдържа семената за твоя бъдещ успех” - съоснователят на Microsoft Пол Алън в интервю за Newsweek.
 2. „Научих, че няма значение колко пъти си се провалил. Важното е да се справиш веднъж. Опитвах да продавам мляко на прах. Бил съм идиот много пъти, но се поучих от всички тях“ - предприемачът Марк Кубан интервю за Smart Business.
 3. „Хубаво е да празнуваме успехите си, но е много по-важно да вземаме под внимание уроците от провалите си“ - думи на основателя на Microsoft Бил Гейтс.
 4. „Истинските предприемачи се провалят - отново, и отново, и отново. Трябва да опитваш много различни неща, да упорстваш, да не се отказваш и опитваш отново“ - думи на Джими Уейлс, създател на Wikipedia, по време на Accelerate Conference 2013.
 5. “Денят е интересен, когато има нещо, което движи стрелката близо до разбирането на живота. А понякога разбираш живота, когато се проваляш” - основателят на TED Ричард Саул Уърман в интервю за Economy.bg.
 6. “Успехът е най-често постиган от тези, които не знаят, че провалът е неизбежен“ - думи на популярната модна дизайнерка Коко Шанел.
 7. „Ако не си готов да се провалиш, никога няма да измислиш нещо оригинално“ - част от лекция на експерта по творчество Кен Робинсън в рамките на TED.
 8. „Пътят към успеха минава през удвояване на грешките” - думи на създателя на IBM Томас Дж. Уотсън.
 9. „Провалът е част от процеса на успех. Хората, които избягват провала, избягват и успеха“ - думи на американския инвеститор, бизнесмен и автор Робър Кийосаки.
 10. „Успехът не е еднопосочна дестинация и провалът идва тогава, когато решим, че сме достигнали крайната точка и спрем да опитваме. Облягаме се удобно назад и спираме да правим всичко, благодарение на което сме успели. И не след дълго тръгваме надолу“ - цитат от лекция на предприемача Ричард Джон в рамикет на TED.
 11. “Можеш да превърнеш провала в успех, като промениш възприятието си за него. Провалът може да се превърне във възможност да се поучиш от грешките си, след като си дадеш сметка за тях и се опиташ да не ги повтаряш. И ако успееш да постигнеш това, то тогава провалът вече не е провал, а успех” - предприемачът Райън Блеър в интервю за Economy.bg.
 12. „Няма такова нещо като провал. Провал е когато животът се опитва да те насочи от един към друг път“ - цитат от реч на Опра Уинфри на церемония по дипломиране в Harvard.
 13. „Провалът не е забавен, той може да бъде ужасен. Но ще сбъркате, ако изживеете живота си прекалено предпазливо, страхувайки се от него“ - цитат от реч на британската писателка Джей Кей Роулинг на церемония по дипломиране в Harvard.
 14. „Не позволявайте на страха да ви спре. Бъдете готови да се провалите, позволете си да се провалите. Какво е успехът без борба?“ - Чарли Дей, актьор и сценарист, към дипломантите в Merrimack College.

Препоръчваме още:

Какво е Ethereum Какво е Ethereum Прочети повече
Как да напишете описания на продукти за онлайн магазин Как да напишете описания на продукти за онлайн магазин Прочети повече
Защо бизнесът ви не се показва в местните търсения Защо бизнесът ви не се показва в местните търсения Прочети повече
нагоре