Warning: getimagesize(/home/studiowebbg/web/studioweb.bg/public_html/uploads/posts/placeholder.jpg): Failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/studiowebbg/web/studioweb.bg/public_html/template/sw/post.php on line 37

Ето какво мислят за провала едни от най-успешните предприемачи в света

Несъмнено провалът е нещо, с което се е сблъсквал всеки човек. Това е неизбежна част от живота ни, но именно той ни поддитква да се развиваме и да растем, вървяйки напред. Не бива да забравяме това и да се предаваме. Едни от най-успешните предприемачи в света също са минали през пътя на провала, за да бъдат това, което са днес. Ето какво мислят те:
 1. „Всеки провал съдържа семената за твоя бъдещ успех” - съоснователят на Microsoft Пол Алън в интервю за Newsweek.
 2. „Научих, че няма значение колко пъти си се провалил. Важното е да се справиш веднъж. Опитвах да продавам мляко на прах. Бил съм идиот много пъти, но се поучих от всички тях“ - предприемачът Марк Кубан интервю за Smart Business.
 3. „Хубаво е да празнуваме успехите си, но е много по-важно да вземаме под внимание уроците от провалите си“ - думи на основателя на Microsoft Бил Гейтс.
 4. „Истинските предприемачи се провалят - отново, и отново, и отново. Трябва да опитваш много различни неща, да упорстваш, да не се отказваш и опитваш отново“ - думи на Джими Уейлс, създател на Wikipedia, по време на Accelerate Conference 2013.
 5. “Денят е интересен, когато има нещо, което движи стрелката близо до разбирането на живота. А понякога разбираш живота, когато се проваляш” - основателят на TED Ричард Саул Уърман в интервю за Economy.bg.
 6. “Успехът е най-често постиган от тези, които не знаят, че провалът е неизбежен“ - думи на популярната модна дизайнерка Коко Шанел.
 7. „Ако не си готов да се провалиш, никога няма да измислиш нещо оригинално“ - част от лекция на експерта по творчество Кен Робинсън в рамките на TED.
 8. „Пътят към успеха минава през удвояване на грешките” - думи на създателя на IBM Томас Дж. Уотсън.
 9. „Провалът е част от процеса на успех. Хората, които избягват провала, избягват и успеха“ - думи на американския инвеститор, бизнесмен и автор Робър Кийосаки.
 10. „Успехът не е еднопосочна дестинация и провалът идва тогава, когато решим, че сме достигнали крайната точка и спрем да опитваме. Облягаме се удобно назад и спираме да правим всичко, благодарение на което сме успели. И не след дълго тръгваме надолу“ - цитат от лекция на предприемача Ричард Джон в рамикет на TED.
 11. “Можеш да превърнеш провала в успех, като промениш възприятието си за него. Провалът може да се превърне във възможност да се поучиш от грешките си, след като си дадеш сметка за тях и се опиташ да не ги повтаряш. И ако успееш да постигнеш това, то тогава провалът вече не е провал, а успех” - предприемачът Райън Блеър в интервю за Economy.bg.
 12. „Няма такова нещо като провал. Провал е когато животът се опитва да те насочи от един към друг път“ - цитат от реч на Опра Уинфри на церемония по дипломиране в Harvard.
 13. „Провалът не е забавен, той може да бъде ужасен. Но ще сбъркате, ако изживеете живота си прекалено предпазливо, страхувайки се от него“ - цитат от реч на британската писателка Джей Кей Роулинг на церемония по дипломиране в Harvard.
 14. „Не позволявайте на страха да ви спре. Бъдете готови да се провалите, позволете си да се провалите. Какво е успехът без борба?“ - Чарли Дей, актьор и сценарист, към дипломантите в Merrimack College.

Препоръчваме още:

Елементите на успешно писане на платени реклами в социалните мрежи Елементите на успешно писане на платени реклами в социалните мрежи Прочети повече
Статистика за мобилна електронна търговия (2023 г.) Статистика за мобилна електронна търговия (2023 г.) Прочети повече
Съвети как да управлявате среден бизнес Съвети как да управлявате среден бизнес Прочети повече
нагоре