Warning: getimagesize(/home/studiowebbg/web/studioweb.bg/public_html/uploads/posts/placeholder.jpg): Failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/studiowebbg/web/studioweb.bg/public_html/template/sw/post.php on line 37

Дизайн и изработка на сайт юзабилити

Дизайн и изработка на сайт за Вашето  успешно онлайн представяне

За да бъде успешен онлайн бизнеса Ви, от особено  значение е да знаете как да привлечете потребителите и да ги превърнете във Ваши клиенти.

Ето и основните стъпки,  през които трябва да се премине, за да се създаде Вашия първи сайт.

1. Първото и най-важно нещо е името на сайта Ви (например facebook.com, twitter.com и т.н.). Името на сайта е също добре познато като домейн име.

След като вече разполагаме с име, имаме нужда и от хостинг.

2. Уеб хостингът е нужен за да разположим файловете на нашия сайт в интернет пространството така, че и други хора да имат достъп до него. След което трябва да  обърнете  и особено внимание на визията на уеб сайта.

3. Визията е от голямо значение, тъй като потребителя  влизайки в сайта в първите две секунди от зареждането решава дали изобщо да се задържи на него и да разгледа информацията, която  ще получи по-нататък. Дизайнът е външния изглед на Вашия сайт. Той следва определени цветове, форми и похвати, така, че да отрази максимално добре Вашата фирмена идентичност. Дизайнът трябва да е привлекателен и модерен, защото тогава изпращате сигнал към посетителите на сайта Ви, че държите на  имиджа си. И не на последно място – редно е дизайнът, цветовите решения, шрифтове и т.н. да ви отличават от конкурентите,  но в същото време и да са подходящи за вашия имидж. Най-важното за уеб дизайна е да направи сайта приятен и удобен за ползване. Уеб дизайна не е само картинките и шрифта в сайта. Негова важна задача е да направи информацията правилно подредена и лесно достъпна.

Уеб дизайна трябва да придаде визия на Вас заедно с продукта, който предлагате, и да остави приятно усещане. И не на последно място от голямо значение е и юзабилити на сайта – това е мярка на удобството за потребителя при ползване на сайта. То посочва недостатъците на сайта, които пречат на посетителите да стават клиенти на Вашата компания, ако на потребителя всичко му е понятно и бързо му се отдава да намери необходимата му информация или да изпълни определено действие, то може да се каже, че дадения сайт има добро ниво на ползваемост. Юзабилити одитът ще направи вашия сайт удобен, ще укрепи доверието на посетителите и ще увеличи броя на клиентите Ви.

Професионалната изработка на сайт е важен фактор за успеха на Вашия бизнес! Изработвайте сайт, който е в хармония с Вашата идентичност и стил.

Препоръчваме още:

Как да защитите вашата електронна търговия от кибератаки? Как да защитите вашата електронна търговия от кибератаки? Прочети повече
Каква е разликата между мобилни приложения на iOS и Android Каква е разликата между мобилни приложения на iOS и Android Прочети повече
Може ли блокчейн да съществува без криптовалута? Може ли блокчейн да съществува без криптовалута? Прочети повече
нагоре