Девет промени, които ще видим в Twitter през 2015г.

Twitter представи поредица от планове за подобряване на съществуващите в момента възможности на сайта, както и планове за добавянето на нови такива през идните месеци. По данни на компанията повече от 500 милиона туита се публикуват всеки ден на Twitter. Целта не е задължително увеличаване на публикуваното съдържание на платформата, а по-голяма ангажираност на потребителите. Специалисти ще ни кажат какви промени ще видим в Twitter през 2015 година, но преди това може да проучите и тези 6 изненадващи неща, които можете да правите с Twitter. От изключването на вашия компютър от разстояние до участието в някакъв апокалипсис създаден от видео игра, Twitter е пълен със забавни и полезни трикове, за които никога може да не ви е хрумвало, че са възможни. И така, ето и 9-те промени, които ще видим в Twitter през 2015г.
  1. Ще можем да записваме и редактираме клипове в Twitter
През 2015 годинаTwitter ще ни предоставят възможността не само да гледаме, но също и да създаваме и редактираме видео клипове.
  1. Подобрен процес за регистриране
Twitter има 284 милиона активни потребители месечно и допълнителни 500 милиона души, които посещават сайта всеки месец, без да имат акаунт или без да се логват. Знаменитостите и обществениците привличат 200 милиона потребители месечно, които нямат акаунти в сайта. Компанията предлага възможност на потребителите без профили в Twitter да виждат туитите. Сега от Twitter обещават, че ще намалят броя на необходимите стъпки за регистрация в сайта, за да може по този начин да убедят повече хора да се регистрират. От Twitter казват, че скоро ще пуснат нов процес, който според тях  ще увеличи броя на регистрациите с най-малко 10%.
  1. Instant Timeline в Twitter
Много от новодошлите в Twitter не знаят как да използват платформата. От компанията признаха, че не винаги е очевидно за новите потребители начина по който могат да намерят съответните хора които да следват. „Ние вярваме, че всеки трябва да може да се логне с лекота в Twitter и веднага да се почувства дълбоко потопен в този свят", каза главният изпълнителен директор Костоло. Instant Timeline е опит на компанията да подобри преживяването на новите потребители на сайта. Новите потребители ще бъдат помолени да идентифицират интересите си, както и да предоставят други данни за да могат да намерят лесно хората които познават в Twitter.
  1. Twitter and 'While You Were Away'
Друга нова функционалност е „While you were away“, чрез която Twitter ще предоставя на своите посетители интересно съдържание, публикувано след последното влизане на потребителя в платформата. Според компанията тестовете са показали, че функцията повишава допълнително популярността на така наречените вирални публикации. Ще се появяват и публикации на базата на местоположението на потребителя. Приоритет например ще имат туитове от събития близо до него, локални новини и други. Според компанията това ще се случва автоматично и в подбрани интервали.
  1. Маркетинг и реклама
Twitter ще се съсредоточи повече върху рекламата в бъдеще. Компанията планира да увеличи разходите за рекламни банери и други цифрови мултимедийни формати в новинарски сайтове. Twitter също така възнамеряват да купуват повече ключови думи в търсачките, за да увеличат видимостта на своята платформа.
  1. Подобрени характеристики за личните съобщения
Частните директни съобщения на Twitter, или DMs, не са се променили откакто бяха въведени. Сега обаче компанията обещава големи промени. Една от новите функции, която се очаква скоро ще ни позволи да споделяме туити с другите, използвайки директни съобщения.
  1. Повече автономни приложения от Twitter
„Ние вярваме че по подобие на Vine, може да има и други приложения, които да ‘живеят‘ извън Twitter. Това ще ни помогне да се разраснем и да се радваме на най-голямата публика в света", смята Костоло.
  1. Повече видове уведомления
От догодина може да очакваме и повече видове уведомления. Това е поредния опит на компанията да привлече вниманието ни и да ни накара да прекарваме повече време с приложението.
  1. Twitter Cards
Продуктовият вицепрезидентът на Twitter, Кевин Уейл заяви че Twitter Cards са „платно в туитите което може да се използва, за да се създаде безкраен брой рекламни формати“. По време на презентацията си той демонстрира бъдещите потенциални приложения на Twitter Cards, между които беше и възможност за обаждане с едно кликване. Компанията също така тества и бутон ‘Купи‘, който ще позволява да се правят покупки от рамките на туитите.

Препоръчваме още:

Какво е Google Smart Bidding? Какво е Google Smart Bidding? Прочети повече
Как да използвате публикациите в Google My Business Как да използвате публикациите в Google My Business Прочети повече
5 съвета за начинаещи крипто инвеститори 5 съвета за начинаещи крипто инвеститори Прочети повече
нагоре